10 lucruri care sunt mai rele într-o relație decât înșelatul

Înșelatul este o modalitate aproape sigură de a strica o relație. Cu toate acestea, există numeroase alte lucruri care sunt mult mai puternice atunci când vine vorba de distrugerea chiar și celor mai puternice relații.

Unele dintre cele mai grave lucruri care duc la o despărțire încep prin a fi mici și insesizabile, lucru care le face extrem de periculoase.

1. Minciunile și ascunderea lucrurilor față partenerul tău

Chiar dacă o faceți din dragoste sau pentru a vă proteja sentimentele, păstrarea secretelor sau minciunile pot provoca probleme de încredere care distrug o relație. Iar pe termen lung, lipsa încrederii în partener și ceea ce spune aceste distrug foarte ușor o relație.

2. Respingerea oricărui fel de afecțiune

Indiferent dacă afecțiunea înseamnă atingere fizică sau pur și simplu interesul partenerului pentru tine, problemele tale și ce ai făcut peste zi, dacă vei privi mereu toate aceste gesturi cu indiferență, partenerul tău va înceta să le mai facă.

3. Lipsa comunicării

Acest lucru nu înseamnă că nu vă trimiteți deloc mesaje pe parcursul zilei, ci că nu discutați despre lucrurile care vă deranjează atunci când apar sau nu dezvăluiți detaliile despre care credeți că ar putea cauza probleme.

4. Încăpățânarea exagerată

Acesta este doar un alt mod de a spune că refuzi orice compromis. Dacă îți place pe cineva, ar trebui să fii dispus să faci compromisuri. Partenerii care nu lasă niciodată deloc de la ei nu pot să aibă o relație de lungă durată cu cineva.

5. Vrei să câștigi întotdeauna

Certurile minore și discuțiile sunt inevitabile atunci când vorbim despre viața de cuplu. Dar dacă ții cu orice preț să câștigi orice astfel de discuție înseamnă că nu te interesează nici părerea și nici sentimentele partenerului.

6. Condescendența și aerul de superioritate

Dacă de fiecare dată când partenerul tău vorbește cu tine simți că emană un aer de superioritate și vrea să te facă să te simți inferior, înseamnă că nu ține cu adevărat la tine. Ultimul lucru pe care îl vrei într-o relație durabilă și sănătoasă este dezechilibrul de putere.

7. Statul într-o relație din comoditate

Fie că este vorba de faptul că nu vrei să-ți dezamăgești familia cu o despărțire sau că ți-ai făcut planuri de vacanță cu o persoană cu care nu te mai înțelegi, faptul că rămâi în continuare într-o relație din comoditate înseamnă că, la un moment dat, veți fi sortiți despărțirii.

8. Manipularea

Fie ți-ai dat seama la un moment dat că partenerul tău încearcă să te manipuleze, fie știi în adâncul sufletului că tu îl manipulezi astfel ca lucrurile să fie așa cum vrei tu, relațiile în care se folosește manipularea nu ajung niciodată foarte departe.

9. Gelozia

Gelozia exagerată, mai ales atunci când nu există motive serioase pentru manifestarea acesteia demonstrează faptul că partenerul tău este paranoic și că nu are încredere în tine.

10. Nu ești tu atunci când sunteți împreună

Acest motiv ar putea să pară extrem de clișeistic, însă este foarte adevărat. Succesul unei relații se contorizează în funcție de cum reușești să te simți alături de partenerul tău. Dacă trebuie să te prefaci că ești o altă persoană de fiecare dată când ești lângă el, înseamnă că relația voastră nu funcționează.

Nu spunem că înșelatul este un lucru mai puțin rău sau că ar trebui acceptat ci că, deși acesta poate reprezenta doar un lucru întâmplător, de moment, aceste alte 10 lucruri reprezintă factori negative pe care un partener alege în mod deliberat să îi introducă în relația lui.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *