400 de lei în plus la salariile românilor. Vestea pe care toți o așteptau

Vin vești bune pentru unii angajați ai statului. Salariile lor vor crește cu cel mult 400 de lei, în perioada următoare, după cum anunță Ministerul Administrației și Internelor.

Zeci de mii de polițiști vor avea salariile majorate

Cei care vor beneficia de creșterea salarială sunt zeci de mii de polițiști, care urmează să aibă salariile recalculate, astfel încât leafa să fie aceeași pentru fiecare dintre cei care fac aceeași treabă, dar erau plătiți mai puțin.

Potrivit avocatnet.ro, această recalculare a salariilor este valabilă pentru toți polițiștii care din cauza unor modificări succesive a legislației, au salarii mai mici decât alții, deși lucrază la fel ca ei.

Această ordonanță de urgență face un act de dreptate”

Potrivit unui comunicat de presă oferit de Ministerul Afacerilor Interne, această ordonanță “are rolul de a recalcula drepturile salariale pentru polițiștii care au un salariu lunar mai mic decât nivelul maxim aflat în plată pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”, se arată în comunicat.

Majorarea salarială a fost câștigată însă de polițiști în instanță. „Această ordonanță de urgență face un act de dreptate”, a spus Marcel Vela, precizând că aceasta „asigură punerea în aplicare a efectelor juridice a deciziei ICCJ și prin ea se vor reaclcula drepturile salariale pentru polițiștii care au salariu lunar mai mic decât nivelul maxim aflat în plată pentru fiecare funcție, grad, treaptă, gradație, vechime în funcție dacă își desfășoară activitaea în același condiții”, a spus el.

Astfel, un om al legii aflat în activitate poate să beneficieze de creșterea salariului cu până la maxim 400 de lei, în fucție de situația fiecăruia.

Se anunță schimbări salariale și pentru personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar, precum și kinetoteraupeuții, asistenții sociali sau bioinginerii medicali, care vor avea salariile mărite începând cu data de 1 iulie, iar aceștia le vor primi majorate în luna august.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.