7 semne care îți arată că ai avut covid-19 și nu ai știut

Indiferent dacă ați avut o „răceală urâtă” în această iarnă sau ați îndurat recent o tuse care nu va înceta, este firesc să vă întrebați dacă s-ar putea să fi avut COVID-19 fără să vă dați seamă

Acest lucru este valabil mai ales acum, deoarece experții în boli infecțioase spun că virusul se răspândea deja înainte ca orașele să înceapă să se blocheze și să pună în aplicare ordinele de distanță socială.

„Majoritatea persoanelor care au coronavirus au un caz de infecție fără complicații și ar putea fi greu de destins de răceală sau gripă”, explică expertul în boli infecțioase Amesh A. Adalja, MD, cercetător principal la Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătății.

În plus, unii oameni nu au deloc simptome – până la 40% din infecții, potrivit estimărilor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Din păcate, nu există nicio modalitate de a ști cu 100% certitudine dacă acea boală cu care v-ați confruntat iarna trecută a fost COVID-19 sau dacă s-a întâmplat să luați un caz asimptomatic la un moment dat.

Admin