A lucrat doar două ore anul trecut, dar a câștigat 71.000 de lei! Unde lucrează și cine este românca plătită cel mai bine din țară: Ce a făcut pentru banii aceștia:

Raportul Corpului de Control al Guvernului asupra Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti arată că o angajată a obţinut salariu echivalent cu 10 lei pe secundă, sumă ce depăşeşte profiturile realizate de firme precum

Rompetrol, Carrefour, Lidl, E.ON, Mol, Metro, Mega Image sau Electrica Furnizare.

Potrivit raportului realizat de Corpul de Control al Guvernului asupra activităţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, angajata Camelia Meţler ar fi obţinut un salariu de 70.894 de lei pentru doar 112 minute de muncă. Acest venit este echivalentrul a 632 de lei pe minut sau 10,5 lei pe secundă. O altă angajată, Cristina Neamţu, care a lucrat doar două zile (16 ore), a primit un salariu de 43.003 lei – echivalentul a 44 de lei pe minut sau 75 de bani pe secundă.

MEDIAFAX a realizat, anul trecut, un inedit top al profiturilor pe secundă din rândurile celor mai mari companii, din care reiese că doar cinci firme au depăşit „pragul” de 10 lei pe secundă. Celelalte companii au fost, aşadar, net surclasate de angajata Aeroporturi Bucureşti menţionată în raportul guvernamental.

Câteva exemple: retailerul Lidl a raportat pentru 2016 un profit de 218 milioane de lei, ceea ce înseamnă 7 lei pe secundă – aceeaşi secundă în care salariul Cameliei Meţler era de 10,5 lei; în acelaşi timp, companiile energetice E.ON şi Electrica Furnizare aveau un profit de câte 6 lei, apoi Carrefour şi Mol obţineau doar câte 5 lei, Mega Image 4 lei, Metro 3 lei şi Rompetrol 2 lei.

De menţionat că suma de 10,5 lei pe secundă încasată de angajata respectivă este egală cu profitul net realizat chiar de Compania Naţională Aeropoprturi Bucureşti (10,5 lei/secundă) în anul 2017 şi superioară profitului din 2016 (7,5 lei/secundă) raportat de administratorul aerogărilor bucureştene.

sursa: mediafax.ro

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *