A murit cea mai bătrână femeie din România. Tanti Mitzi avea 107 ani și o poveste de viață impresionantă

Femeia care deținea recordul în ceea ce privește numărul anilor în țara noastră s-a stins din viață. Tanti Mitzi nu a avut niciun copil și nu a fost niciodată căsătorită.

Tanti Mitzi, pe numele său real Maria Ana Morariu, era considerată cea mai în vârstă femeie din România. Aceasta a murit ieri, 9 mai, într-un cămin de bătrâni din Gherla.

Tanti Mitzi mai avea puțin și împlinea 108 ani, fiind născută pe data de 21 iunie 1912. Femeia nu a fost niciodată căsătorită și nici nu a lăsat moștenitori. Femeia de 107 ani l-a cunoscut și pe marele George Coșbuc, acesta vizitându-l la Gherla pe tatăl ei și pe generalul Traian Mosoiu.

În familia ei au mai existat persoane longevive. Bunicii ei au trăit până la 105 și 106 ani.

Tanti Mitzi va fi condusă pe ultimul drum luni după-amiază. Înmormântarea se va ține într-un cadru restrâns, la cimitirul de lângă penitenciarul din Gherla, potrivit gherlainfo.ro.

Cea mai batrana femeie din Romania este din Gherla. Acum o avem in ingrijirea noastra la Caminul de Batrani “Zana Buna” din aceeasi localitate. Am reusit sa depasim aceasta perioada grea, cand boala a luat multe vieti si a afectat in special oamenii in varsta.

Este bine. In 21 iunie speram sa i sarbatorim ziua de nastere la cea de a 108 aniversare. Nu a fost casatorita niciodata si nu are copii.Sa fie oare acesta secretul longevitatii?”, au scris reprezentanții căminului de bătrâni în care trăia Tanti Mitzi, în urmă cu puțină vreme.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.