ADIO, CONCEDII LA MARE ȘI LA MUNTE VARA ASTA?! GUVERNUL ROMÂNIEI IA ÎN CALCUL RESTRICȚIONAREA ACCESULUI ÎN STAȚIUNI

Numărul de cazuri noi de coronavirus în județele Constanța, Prahova și Brașov a crescut alarmant în ultimele zile, motiv pentru care Guvernul României ia în calcul restricționarea accesului în stațiuni. Anunțul a fost făcut de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

În cazul în care apar focare de coronavirus, circulația în unele localități ar putea fi restricționată, fapt care ar putea afecta vacanțele pe care românii și le-au planificat la mare și la munte în această vară.

“Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei apoi tot litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali. În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri”, a declarat Nelu Tătaru potrivit digi24.ro.

Nelu Tătaru: “Au fost de acord cu regulile, să le respecte!”Întrebat dacă va fi impusă carantina în anumite locuri de vacanță, Nelu Tătaru a declarat: “Nu este intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc, relaxarea a fost însușită, și-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, să le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toți. Ar fi trebuit să nu ajungem aici. Mai vedem și această bagatelizare a ce înseamnă pandemie, reguli, care a dus la îndemnul de nerespectare a regulilor”.

Încă 269 de cazuri noi de coronavirus în RomâniaPână pe 29 iunie, pe teritoriul României au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 18.912 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 269 noi cazuri de îmbolnăvire. Până astăzi, 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *