Adrian Streinu-Cercel, semnal de alarmă: „Acest virus parșiv se ascunde în praf”

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” a făcut avertizări cu privire la noul coronavirus. COVID-19 se ascunde în praf și în mizerie, a reieşit din ultimele cercetări făcute.

Acest virus parșiv se ascunde în praf și în mizerie. De aceea, am rugat pe toată lumea, toate autoritățile locale, să iasă spele bine străzile, gardurile, parcuri pentru că acolo se găsește virusul”, a spus Streinu Cercel.

Totodată, managerul de la Balș a atras atenția asupra nevoii de calm, în această perioadă.

„Cea mai mare nevoie în momentul de față o reprezintă nevoia de calm și de liniște. Atunci când suntem calmi, nu suntem pătimași, nu ne enervăm, atunci vom face lucrurile cât se poate de bine și nu vom greși. Dacă ne agităm, avem șanse să greșim”, a afirmat șeful Institutului Matei Balș.

Coronavirusul şi persoanele cu astmPersoanele cu forme moderate și severe de astm, au un risc mai mare de a dezvolta forme complicate în urma unei infecții cu noul coronavirus. De aceea se recomandă respectarea cu strictețe a măsurilor de autoprotecție:

distanțare fizică față de alte persoane,evitarea pe cât posibil a părăsirii locuinței, igiena strictă a mâinilor și obiectelor cu care intră în contact,evitarea aglomerației.

‼️ Este recomandat ca pacienții diagnosticați cu astm (adulți și copii) să NU își oprească medicația din proprie inițiativă, inclusiv corticosteroizii inhalatori sau orali, fără a consulta un medic. Administrarea medicației trebuie realizată conform recomandărilor medicului curant. În cazul unei exacerbări a simptomelor specifice astmului, este recomandat ca pacienții să urmeze planul terapeutic recomandat și să ia imediat legătura cu medicul curant în vederea stabilirii celui mai eficient tratament.

‼️ NU modificați schema terapeutică!
‼️ NU eliminați sau adăugați medicamente în schema terapeutică fără recomandarea unui medic!, transmite Ministerul Sănătăţii.

Recomanda articolul si pietenilor tai!

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *