Adrian Streinu Cercel spune că a apărut o nouă categorie de risc. Recomandările medicului

Doctorul Streinu Cercel vine cu o nouă informație despre persoanele care prezintă un risc ridicat de infectare cu Coronavirus. Acesta a făcut o clasificare a grupelor de risc și a oferit o serie de recomandări pentru fiecare grupă în parte.

De departe cea mai controversată măsură este aceea de a duce persoanele de peste 65 de ani în carantină totală, acestea urmând să fie rupte din sânul familiei timp de 3 luni de zile. Guvernul nu este de acord cu această măsură.

Adrian Streinu Cercel spune că a apărut o nouă categorie de risc. Recomandările medicului

Managerul Institutului Matei Balș, profesorul dr. Adrian Streinu Cercel, susține că a apărut o nouă categorie de risc, și anume 40-65 de ani.

Streinu Cercel recomandă ca după relaxarea restricțiilor, persoanele din categoria de vârstă 40 – 65 de ani să fie izolate total, „în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”.

Doctorul Streinu Cercel a redefinit grupele de risc după cum urmează:

Persoanele din grupa de vârstă de peste 65 de ani;
-Persoanele din grupa de vârstă 40-65 de ani;
-Persoanele cu vârstă sub 40 de ani:
-Persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă.

Pentru categoria de 65 de ani, care prezintă cel mai mare risc, doctorul Cercel recomandă o serie de măsuri ce trebuie luate imediat:

„izolarea la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni – indiferent cum se cheamă domiciliu (casă proprie, relocare într-o casă liberă sau relocare instituţionalizată), susţinerea acestor persoane, respectând cu stricteţe măsurile de distanţare socială, pe toată această durată”.

Pentru noua grupă de risc apărută, cei între 40 – 65 de ani, proiectul lui Cercel prevede „izolare totală” acolo unde este posibil şi decalarea programului de lucru astfel încât să înceapă munca la 7.30.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *