Al treilea focar de infecții într-un județ. La o fabrică unde muncesc 110 angajați au fost depistați zeci de bolnavi cu coronavius

Un nou focar de COVID-19 a fost identificat la o societate comercială din judeţul Prahova, unde opt dintre cei 110 angajaţi testaţi au avut teste pozitive la SARS-COV-2. Acesta este al treilea focar de COVID declarat în Prahova în ultimele două zile. În ultimele săptămâni, mai multe firme din Prahova s-au confruntat cu problema infectării în rândul angajaţilor.

”Conform informaţiilor furnizate de DSP Prahova, a fost identificat un nou focar la o societate comercială de pe raza judeţului. Şapte angajaţi dintre cei 110 testaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus. A fost demarată ancheta epidemiologică, a fost realizată dezinfecţia unităţii, iar contacţii direcţi au fost carantinaţi”, a anunţat Prefectura Prahova sâmbătă după-amiază.

În ultimele săptămâni, mai mulţi angajatori din Prahova s-au confruntat cu problema infectărilor angajaţilor şi a transmiterii virusului de către aceştia la locul de muncă. Este vorba despre firme din domeniul producţiei, service-uri auto, un producător de medicamente de uz veterinar, au declarat pentru News.ro surse din administraţia locală.

Aceleaşi surse au precizat că mulţi dintre angajatori se feresc să se afle că există infectări în rândul angajaţilor lor, de teamă că afacerile le-ar fi afectate.

Focare de COVID-19 au fost constatate, de asemenea, la nivelul judeţului Prahova, în spitale, într-o subunitate de poliţie, la Primăria Ploieşti, însă au fost şi cazuri izolate la Primăria Sinaia sau la Direcţia Generală de asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova.

De la începutul epidemiei, în Prahova au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-COV-2 2.560 de persoane. Dintre acestea, 282 au fost declarate vindecate şi externate, iar 100 au decedat, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

Ultimul deces raportat a fost cel al unui bărbat în vârstă de 58 ani, care avea şi o serie de comorbidităţi.

Potrivit celor mai recente raportări, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi diagnosticaţi cu COVID-19, în secţiile de terapie intensivă sunt internaţi 26 de pacienţi, dintre care 14 sunt ventilaţi.

Acesta este al treilea focar de COVID-19 declarat de către autorităţile din judeţul Prahova în ultimele 48 de ore.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *