Alertă la Guvern! Ludovic Orban, în izolare, împreună cu toți senatorii PNL

Premierul în exercițiu, Ludovic Orban, a anunțat că se va auto izola, alături de toți ministri și toti senatorii PNL.

Ei vor fi testați pentru coronavirus și până la ieșirea rezultatelor, toti liderii politici din PNL se vor afla în izolare la domiciliu.

Ludovic Orban a anunțat că, până la aflarea rezultatelor analizelor, el se va afla în izolare la Vila Lac 1.

Mai mult, premierul interimar a mai declarat că nu va mai participa la consultările de la Cotroceni cu Președintele Klaus Iohannis, programate să aibă loc începând cu ora 13, pentru alegerea unui nou prim ministru.

„Cum să merg la consultări? Ar însemna să-l expun pe președinte riscului de contaminare”,a spus premierul.

Tuturor senatorilor din grupul senatorial li se va transmite că au obligația să se autoizoleze. Nu așteptăm ancheta epidemiologică. Atâta timp cât există cel mai mic risc ca vreun membru al Biroului Politic Național care a participat la ședință să fie purtător al coronavirusului, se izolează la domiciliu și solicităm diagnosticarea rapid. Am solicitat ministrului Sănătății să creeze rapid un mecanism de derulare a anchetelor epidemiologice pentru toți colegii noștri. Vom fi la dispoziția medicilor epidemiologi. Tuturor membrilor Biroului Executiv care sunt prezenți azi și miniștrilor prezenți li se vor preleva probe pentru a fi diagnosticați. În ceea ce mă privește, mă voi izola la Vila Lac 1, unde voi avea în continuare toate atribuțiile exercitate în cele mai bune condiții.”, a declarat Ludovic Orban, pentru Antena3.

Premierul a mai declarat că sfătuiește miniștri să se izoleze în locuri în care să nu intre în contact cu nimeni.

„De asemenea, urmează să luăm o decizie în privința locului în care se vor izola miniștrii. Recomandarea mea pentru ei a fost să evite orice fel de contact, să se ducă la birourile lor, fără să aibă vreun contact cu angajații. Doar prin telefon, prin online, astfel încât să evite orice posibilitate de distribuire a coronavirusului”, a mai spus liderul PNL.

Mai mult, și ziariștii prezenți la conferința de presă a premierului Orban sunt izolați în Parlament.

De unde a pornit panica din Parlament

Această situație a pornit din cauza unui parlamentar PNL, Virgil Chițac. El a fost declarat pozitiv cu noul coronavirus, însă nu a vrut să recunoască, astfel că el a participat în continuare la ședințele din Parlament, alături de premierul Orban, dar și de mulți alți lideri PNL.

Senatorul Chițac și-a infectat și soția, și fiul, dar și asistentul personal, ei fiind printre ultimele patru cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *