Andreea Esca dată în judecată de o persoană, suma colosală pe care i-o cere drept despăgubiri

Andreea Esca una din cele mai iubite prezentatoare de știri din România se confruntă cu o situație dificilă, care datează încă din anul 2013.

În urma unui material prezentat la Știrile Pro TV, Andreea Esca și Pro TV SRL au fost date în judecată pentru prejudicii de imagine.

Cea care face plângerea este Stanciu Liliana,care conform unor surse judiciare cerere daune de peste 500.000 de euro pentru a-și repara imaginea.

Primul proces împotriva Andreei Esca și a Pro TV în anul 2018, pentru o știre pentru care pârâta (reclamanta numită mai sus) cere daune materiale următoarelor persoane, toate vedete Pro TV.

În proces s-a făcut plângere împotriva Andreei Esca, Pro TV, Mihai Dedu. Iată ce apare pe portalul instanței de judecată:

Ultimul proces în dosarul 5181/231/2018 cererea reclamantei a fost respinsă. Iată soluția dată de completul de judecători:

„Solutia pe scurt: Admite în parte excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune ,pentru faptele petrecute în luna iunie 2013,pentru capătul de cerere având ca obiect pretenţii şi respinge acest capăt de cerere (pentru faptele petrecute în luna iunie 2013), ca fiind prescris dreptul material la acţiune.

Respinge excepţia prescripţiei ,în rest ,ca neîntemeiată. Respinge acţiunea, în rest, ca neîntemeiată.

În temeiul art.451 al.2 C.Pr.Civ. reduce cuantumul onorariului de avocat plătit de pârâtul Pro TV SRL de la suma totală de 14038,43 lei la suma de 8000 lei .

Obliga pe reclamanta la plata către pârâtul Pro TV SRL a sumei de 8200,07 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare.

Cererea de apel se va depune la Judecătoria Focşani. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi, 10.08.2020. Document: Hotarâre 4134/2020 10.08.2020”

Reclamanta nu se lasă și a făcut apel împotriva Pro TV și Andreei Esca plus restul pârâților.

Deși prima instanță a închis dosarul pe motivul că fapta reclamanetei s-a prescris, trecând prea mulți ani de la difuzarea știrii la Știrile Pro TV, aceasta nu se lasă și pe data de 4 februarie 2021 a făcut apel la Tribunalul din Vrancea deși și aici se poate lua în considerare termenul legal de prescripție de 3 ani de la data faptei.

Însă în jurisprudeță s-au mai cunoscut cazuri în situațiile în care prejudiciile au fost grave, să fie dată sentință favorabilă împotriva reclamantei.

Admin