ANM A SCHIMBAT PROGNOZA. SE ÎNTOARCE IARNA ÎN ROMÂNIA DE PE 15 MARTIE

ANM A SCHIMBAT PROGNOZA. SE ÎNTOARCE IARNA ÎN ROMÂNIA DE PE 15 MARTIE

JOI, 12 MARTIE 2020

Ne aflăm la doar câteva zile de jumătatea lunii martie, iar mercurul din termometre a urcat vertiginos. Primăvara așteptată cu nerăbdare pare a își intra, treptat, în drepturi, iar zilele friguroase tind să devină doar amintire.

Totuși, meteorologii avertizează că luna martie poate oferi și surprize neașteptate, iar în imaginea de mai jos se poate observa, cu ușurință, că temperaturile reci își vor face, din nou, apariția.

În această perioadă, precipitațiile sunt neînsemnate cantitativ, însă nopțile vor fi  friguroase. Începând cu data de 15 martie, cerul va fi mai mult înnorat, chiar dacă vor exista și zile însorite, cu temperaturi crescute.

În ceea ce privește temperaturile maxime ale lunii martie, ziua de mâine – 13 martie – va fi una foarte caldă, fiind preconizate nu mai puțin de 22 grade Celsius, însă – până la sfârșitul lunii – temperatura maximă nu va mai depăși 17 grade Celsius. Temperaturile minime vor ajunge până la – 3 grade Celsius, în unele nopți, ceea ce ar putea să favorizeze precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare.

A doua decadă a lunii martie va aduce un tipar mai dinamic al vremii, cu o circulație predominantă dinspre vest către est, fronturile atmosferice venite de deasupra Oceanului Atlantic urmând să afecteze în special regiunile intracarpatice prin ploi temporare, însă cantitățile de apă așteptate a se acumula nu vor fi semnificative. La șes vor fi mai ales ploi, în timp ce limita ninsorilor va urca până spre altitudini de 1200-1500 de metri. Temperaturile vor crește față de prima decadă, în condițiile în care pe partea anterioară a fronturilor atmosferice va fi advectat un aer tropical. Cele mai importante abateri termice pozitive se vor înregistra în sud-vest, unde (spre finalul decadei) vor fi și temperaturi maxime de până la 20-22 de grade Celsius

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.