Anunț major de la ANAF. Milioane de români trebuie să depună acest document

Anunț major de la ANAF. Milioane de români trebuie să depună acest document. Acesta poate fi depus electronic pentru a evita deplasarea și infectarea cu virusul COVID-19.

Este vorba despre chestionarele de stabilire a rezidenței fiscale. Acestea trebuie depuse de către persoanele fizice care sosesc/pleacă în/din România pentru o perioadă ce depăşeşte în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive.

Se pot depune electronic chestionarele de stabilire a rezidenței fiscale, anunţă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală într-un comunicat de presă.

Astfel, Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România (Z015) și Chestionarul pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România (Z017) sunt disponibile pe website-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (www.anaf.ro), secțiunea ”Servicii online”, rubrica ”Declarații electronice”, de unde pot fi descărcate de contribuabili.

chestionarele privind stabilirea rezidenței fiscale pot fi accesate de contribuabili aici și aici

După completare, chestionarele pot fi depuse prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual (www.anaf.ro) sau prin serviciul de depunere online disponibil pe website-ul www.eguvernare.ro.

Informații suplimentare cu privire la stabilirea rezidenței fiscale sunt publicate pe website-ul
Agenției Naționale de Administrare Fiscală, secțiunea ”Asistență contribuabili”, rubrica ”Ghiduri curente”, fiind incluse în ”Ghidul privind rezidența fiscală a persoanelor fizice” (material publicat în limba română și limba engleză).

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *