ANUNȚUL AUTORITĂȚILOR: STAREA DE URGENȚĂ AR PUTEA FI PRELUNGITĂ!”

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, a dezvăluit că Executivul este pregătit pentru toate scenariile, după data de 15 mai, când Klaus Iohannis a anunțat relaxarea restricțiilor pentru români.

Dancă spune că există și posibilitatea ca starea de urgență să fie prelungită

Există toate scenariile pe masă, există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgență, există scenariul modificării acestei situații și declararea stării de alertă, care să permită autorităților adoptarea unor măsuri restrictive de o amploare mai mică, așa cum există și posibilitatea renunțării la situația de urgență și de a derula o campanie de informare amplă în rândul populației astfel încât gradul de conformare la recomandările autorităților să fie unul foarte ridicat”, a spus Ionel Dancă, la Digi24.

Raed Arafat, despre relaxarea măsurilor restrictive

Secretarul de stat Raed Araf a făcut precizări legate de relaxarea măsurilor restrictive, după data de 15 mai, în contextul crizei generate de noul coronavirus în țara noastră. Chiar dacă oamenii așteaptă, cu nerăbdare, ca viața lor să intre în normalitate, acest lucru nu este, încă, posibil. Unele măsuri restrictive nu vor putea fi eliminate, spune șeful DSU.

Măsurile de relaxare se află în faza de analiză, a transmis Raed Arafat, iar în ceea ce privește trasnsportul în comun – spre exemplu – șoferii nu vor permite niciunui călător să urce fără a avea masca de protecție. Masca va fi obligatorie atât în mijloacele de transport în comun, cât și în magazine. Mai mult, Araft este de părere că angajaților care vor merge la serviciu ar trebui să li se ia temperatura.

„Relaxăm anumite măsuri, iar la altele nici nu trebuie să ne gândim că renunțăm: programul de lucru defazat, lucrul de acasă, e foarte bine, măcar parțial. Dacă am o firmă și nu vreau să am probleme, pun pe cineva să ia temperatura. De la 37 în sus nu mai intră”, a declarat Raed Arafat.

Măsuri graduale, aflate în atenție permanentă

Factorii de decizie vor analiza toate măsurile de relaxare implementate după data de 15 mai, iar efectele pe care le vor produce acestea se vor afla, permanent, în atenție. Masca de protecție va fi obligatorie în toate spațiile închise, iar spălarea mâinilor cu apă și săpun trebuie să rămână o prioritate.

În ceea ce privește redeschiderea școlilor, măsura este analizată, în continuare, data nefiind stabilită cu exactitate, discutându-se despre 15 septembrie, a mai transmis șeful DSU.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.