Anunțul făcut de Raed Arafat. Ce urmează în România după scenariul 4: „Dacă o ținem tot așa…”

Raed Arafat, secretar în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, este încrezător în măsurile luate de autorități împotriva coronavirusului.

România a intrat în scenariul 4, după ce, până la data de 31 martie, au fost confirmate 2245 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus pe teritoriul țării noastre.

Raed Arafat, secretar în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, este optimist și spune că autoritățile române au acționat la timp, motiv pentru care virusul s-a răspândit mai lent la noi în țară.

“Este foarte greu de anticipat. Noi avem obligaţia si luăm în considerare scenariul care e cel mai rău. Trebuie să ne pregătim pentru el. Dacă o ţinem aşa, poate că vom ieşi din această situaţie.
Poate, dacă nu se schimbă tiparul şi dacă continuăm să luăm măsuri, e posibil să limităm răspândirea. Dacă apar situaţii mai deosebite într-o zonă, trebuie să îi asigurăm pe cei din sectorul medical cu protecţia necesară.

Aşteptăm să vină 100.000 de combinezoane. Sâmbătă aşteptăm un avion militar de la baza NATO din Ungaria cu un transport de combinezoane. Noi am luat măsuri pe care alte ţări de abia acum le iau, de aici şi acţiunea mai lentă a virusului”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, potrivit Wowbiz.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *