Anunțul lui Raed Arafat făcut sâmbătă, după ce a fost anunțată Ordonanța Militară Nr. 7

Ordonanța Militară Nr. 7 a fost anunțată sâmbătă de către Ministrul de Interne, Marcel Vela. Documentul prevede carantinarea orașului Țăndărei și modificări pentru transportatori, dar și interzicerea unor noi zboruri din Zona Roșie.

Ordonanța Militară Nr. 7. Declaraţia lui Raed Arafat

La Arad si Timisoara au fost trimisi medici specialisti in epidemiologie, au fost detasati la prefecturi pentru a ajuta la problemele cu care se consulta spitalele locale.

– Au fost trimise 2 echipe la Arad si Hunedoara constituite de la Institulul de Sanatate Publica. Misiunea pe care o au colegii e sa vina in sprijinul colegilor ca sa impuna anumite solutii pentru probleme cu care se confrunta. Aceste echipe vor fi trimise si in alte zone daca va fi nevoie. Trebuie sa rezolvam problemele din mers

– In ultimile 24 de ore au distribuit 100.000 de masti in tara. Astazi de la Unifarm incepe distributia de alte masti.

In total vor fi distribuite 300,000 de măşti ffp2/ In total vor fi distribuite aproape de 300.000 de masti FPP 2. O aeronava militara din Ungaria va aduce 100.000 combinezoane si urmeaza si ele sa fie distribuite. Mai multe echipamente sanitare sunt pe drum.

In ceea ce priveste ventilatoarele, distribuitorii nostrii nu isi onoreaza comenzile din diferite motive. Am explicat de mai multe ori cum e cu achizitia ventilatoarelor. Noi avem contractate 200 de ventilatoare pentru spitalele din Romania, dar data de sosire e incerta. Am luat unele masuri pentru a creste numarul ventilatoarelor imediat. Am mutat 100 de vantilatoare de pe salvari la unitatile spitalicesti.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *