ANUNȚUL OFICIAL AL GUVERNULUI DE LA BUDAPESTA! ROMÂNII CARE MERG ÎN UNGARIA O SĂ FIE PLASAȚI ÎN CARANTINĂ

Pentru că numărul de noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19 a început să crească în mai multe țări au fost luate anumite măsuri stricte de prevenire. Astfel, Ungaria a decis noi restricţii în ce priveşte trecerea frontierelor, care vor intra în vigoare de miercuri.

Șeful de cabinet al premierului Viktor Orban a anunțat, duminică, carantina obligatorie pentru cei ce vor să intre în Ungaria. Decizia a fost luată în urma reapariţiei unui număr mare de cazuri în mai multe ţări, a precizat oficialul citat de Reuters. 

Această măsură este valabilă și pentru  România, care a fost inclusă în zona „galbenă”. Potrivit noilor reguli, cetăţenii unguri care revin din ţări de risc crescut, considerate aparţinând zonelor „galbenă” şi „roşie”, vor fi obligaţi să se supună unor controale medicale la graniţă şi să intre în carantină, a explicat Gergely Gulyas.

Cei care sosesc din zonele galbene trec printr-o verificare la frontieră, dacă testul este pozitiv, atunci automat se va trece în carantină de 14 zile. Şi dacă testul la frontieră nu arată o infectare, plasarea în carantină este obligatorie, cu excepţia situaţiei în care în ultimele cinci zile au existat două teste negative la interval de 24 de ore. Carantina de 14 zile nu e valabilă pentru cei care au rezultate negative în primele 48 de ore”, a spus Gergely Gulyas.

Lista țărilor care impun restricțiiDin cauza creșterii alarmante a cazurilor de infectări cu virusul COVID-19 în România, mai multe țări din Europa au decis să impună cetățenilor români restricții de călătorie. În prezent, 13 țări europene au impus restricții de circulație. Astfel, Malta, Norvegia și Finlanda interzic complet accesul.

De asemenea, Danemarca cere dovada unei rezervări de cel puţin şase zile de cazare.  Lista statelor europene care plasează în izolare sau carantină pentru 14 zile persoanele ce ajung din România este completată cu Marea Britanie şi Irlanda de Nord. 

Aceleași restricții au fost adoptate și de Estonia, Letonia, Lituania, Irlanda, Slovenia, Slovacia și Austria.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *