Autoritățile române, foarte aproape de a interzice părăsirea locuinței

Autoritățile române sunt deja foarte aproape de a interzice părăsirea locuinței. Astăzi, s-a publicat un document al Grupului de suport tehnico – științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, cu numărul 20, ce contine condițiile prevăzute în care se poate părăsi locuința/domiciliul

Propunerea comisiei condusă de Raed Arafat trebuie aprobată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, nefiind prevazuta o dată de la care va intra în vigoare. Sa nu uitam ca, in seara de ieri, ministrul Sănătății a anunțat că autoritățile pregătesc măsuri de restricționare a libertății de circulație.

În documentul publicat, se precizează că sunt interzise deplasările persoanelor în afara domiciliului/reședinței cu mai multe excepții. Dupa aparitia acestei informatii, Grupul de Comunicare Strategică a transmis, la distanta de câteva minute, două poziții care se contrazic una pe cealalta. În primul se susține că este vorba de ”un fake news”, pentru ca ulterior să revină și să recunoască faptul că ”este un document de lucru (DRAFT), care este analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific, organism în subordinea CNSSU, format din specialiști în epidemiologie și boli infecțioase.

NU este un document aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific și NU a fost înaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență), organism abilitat să ia decizii în astfel de situații. Hotărârile Grupului de suport tehnico-științific au caracter de propunere către CNSSU, doar după ce sunt aprobate la nivelul Grupului de suport tehnico-științific. La nivelul Grupului de suport tehnico-științific sunt analizate diferite propuneri, pe baza scenariilor referitoare la evoluția răspândirii noului coronavirus (COVID-19), ținând cont de practica altor state care se confruntă cu aceeași problematică. Atenționăm asupra faptului că în documentul dat publicității NU este menționată data de la care sunt aplicabile măsurile referitoare la deplasarea persoanelor. Acest demonstrează că măsurile NU au aplicabilitatea imediată, fiind vorba despre propuneri aferente unor scenarii posibile cu privire la răspândirea noului coronavirus (COVID-19)”.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *