BREAKING. GUVERNUL A ADOPTAT O NOUĂ ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ PENTRU CONCEDII! CUM SE VOR ACORDA, DE ACUM

În plină pandemie de coronavirus, Guvernul a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență pentru concediile medicale pentru carantină. Ordonanța aduce anumite modificări și reglementări cu privire la modul în care acestea pot fi acordate. 

Potrivit datelor unui comunicat al Executivului, noua Ordonanță de Urgență presupune noi reguli de eliberare a certificatelor de concediu medical pentru carantină, dar și a indemnizațiilor lor. Din cauza pandemiei de coronavirus, în prezent, 23.353 de persoane se află în carantină instituționalizată, în România.

În cadrul comunicatului se menționează faptul că orice persoană asigurată care, în prezent, nu mai poate desfășura activitate profesională din cauza virusului SARS-CoV-2 și a fost plasată în izolare sau în carantină,  beneficiază de concedii şi indemnizaţii pentru carantină care se acordă pentru perioada și pe baza documentelor prevăzute prin Ordin al ministrului Sănătății, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

Guvernul informează că a fost majorat termenul în interiorul căruia se poate solicita plata indemnizaţiilor de asigurări de sănătate, de la 90 de zile la 180 de zile, pentru certificatele de concediu medical acordate în perioada stării de urgenţă instituită în temeiul Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 1/1999, cu modificările și completările ulterioare, notează gandul.ro.

Prevederile care reglementează modul și durata de acordare a certificatelor de concediu medical de care beneficiază persoanele cu COVID-19 se stabilesc în normele de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările și completările ulterioare, întrucât este necesar a avea în vedere toate situațiile care sunt prevăzute în protocolul de tratament al infecției cu COVID-19, astfel încât indiferent de locul de acordare a îngrijirilor medicale și de forma de boală, orice persoana asigurată să poată beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.