Când revenim la o viață normală. Nelu Tătaru, dezvăluie data mult așteptată

Nelu Tătaru a vorbit despre următoarea etapă de relaxare a măsurilor restrictive, dar a dezvăluit și când ar putea românii să se întoarcă la o viață normală.

Ministrul a confirmat că de la 1 iunie se vor deschide terasele și vor fi implementate măsuri de siguuranță care să îi protejeze pe clienți de răspândirea noului tip de virus.

Când revenim la o viață normală. Nelu Tătaru, dezvăluie data mult așteptată

Nelu Tătaru a precizat că în acest moment se evaluează rezultatele primei runde de relaxare.

Distanțarea socială va trebui în continuare păstrată, mai ales după ce se vor deschide terasele. Vor exista reguli clare pentru toți patronii de restaurante și terase, dar și pentru clienți și acestea vor trebui respectate cu strictețe.

La sfârşitul acestei săptămâni vom avea şi evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare şi vom putea spune şi măsurile de relaxare care vin după 1 iunie. Deocamdată putem spune destul de sigur că vom redeschide terasele. Păstrăm aceeaşi distanţare socială, de un metru şi jumătate, şi precauţii pentru locurile comune, cum sunt toaletele.

Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea o vom face la sfârşitul acestei săptămâni. Vor apărea ordine de ministru comune în care vom relata şi zonele care se vor deschide, dar vom avea şi acele măsuri care dau modul de desfăşurare şi funcţionare a acestor activităţi care vor fi relaxate”, a spus Tătaru, la B1TV, potrivit Agerpres.

Ministrul a dezvăluit că nu li se va lua temperatura persoanelor care se află în spații deschise. Totodată, el a dat cea mai așteptată veste românilor: în luna august avem toate șansele să ne întoarcem la o viață cât de cât normală.

„Dacă lucrurile decurg normal, din 15 iunie ne gândim să deschidem şi plajele. Distanţarea fizică rămâne un principiu de bază, spaţiile comune, suprafeţele comune, igiena rămân principii de bază. Dacă respectăm aceste precauţii, ne putem permite în timp şi alte relaxări”, astfel încât din iulie-august, românii să aibă „o viaţă cvasi-normală”, a mai spus ministrul.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *