Cand va fi varful pandemiei! Date oficiale

Premierul Ludovic Orban a decarat, joi seară, că vârful epidemiei de coronavirus este estimat, în acest moment, în perioada 1-5 mai, dar prognozele nu sunt 100% sigure. Orban a afirmat că, şi după ce va trece vârful pandemiei, măsurile restrictive vor fi păstrate

Ludovic Orban, premierul României, a anunțat că vârful pandemiei cu coronavirus în România va fi atins între 1 și 5 mai, iar măsurile restrictive impuse vor continuă să rămână în vigoare și după această perioadă.

”Cam astea sunt evaluările, probabil între 1-5 mai va fi vârful. Asta nu înseamnă că după vârf vom scăpa. Urmează să menţinem, o perioadă de timp după vârf, respectarea regulilor, astfel încât să scăpăm cât mai repede de virus.

Toate deciziile le vom lua în funcţie de evoluţia epidemiei, şi ca să fim oneşti, nu există prognoze cu grad de … de 100%. Sunt prognoze care au o cantitate mare de informaţii, dar nu sunt sigure 100%”, a declarat, joi seară, la Digi 24, premierul Ludovic Orban.

Pregătim revenirea la normalitate care nu cred că se va produce dintr-o dată, ci gradual, în funcţie de datele pe care le avem. De asemenea, pregătim un set de măsuri de protecţie a cetăţenilor, după revenirea la normalitate.

Vom redeschide acele activităţi unde riscurile sunt mici, redeschiderea va fi graduală, nu vom putea da drumul la toate activităţile economice care acum sunt oprite. De asemenea, pregătim un set de măsuri să ajute companiile să îşi reia activitatea, să ajute oamenii să îşi găsească locuri de muncă”, a mai declarat premierul.

În ceea ce priveşte redesciderea şcolilor, Orban a spus că se va produce ”după 15 mai”, dar asta poate însemna şi 1 iunie, dacă atunci va fi sigur.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *