Cât câștigă, de fapt, românii care culeg sparanghel în Germania

Ne aflăm în plină epidemie de coronavirus și totuși mulți români nu iau în această acest lucru și își asumă un risc imens.

Aceștia pleacă la munci agricole în străinătate, pentru a câștiga un ban în plus. Dar se merită? Iată câți bani face un muncitor care culege sparanghel ăn Germania!

Vedete Huff

11 aprilie 2020

Cât câștigă, de fapt, românii care culeg sparanghel în Germania

Știri

 

fbromani in germaniasparanghelsparanghel in germania

 

by Adrian

 

0 Comments

Ne aflăm în plină epidemie de coronavirus și totuși mulți români nu iau în această acest lucru și își asumă un risc imens. Aceștia pleacă la munci agricole în străinătate, pentru a câștiga un ban în plus. Dar se merită? Iată câți bani face un muncitor care culege sparanghel ăn Germania!

Cât câștigă, de fapt, românii care culeg sparanghel în Germania

Pe site-urile de recrutare poți găsi numeroase anunţuri de oferte de muncă în agricultură în Germania, la cules de sparanghel. Muncitorii sunt plătiți la lădiţa de sparanghel cules, pe care cîștigă aproximativ 60 de cenţi, după cum a dezvăluit un român de 43 de ani, dintr-o localitate din judeţul Timiş, pentru Ziarul Financiar.

„Sunt zile în care culeg 50 de lădiţe de sparanghel sau zile în care culeg 100 de lădiţe de sparanghel, în funcţie de vreme, de orele suplimentare pe care vreau să le lucrez sau de cât de mult chef am„, a declarat bărbatul.

Totodată există și varianta de a fi plătit la oră. O oră de muncă este răsplătită cu 9,19 euro, dar, la finalul lunii, când se fac socotelile, compania angajatoare îi scade românului din această sumă cazarea şi mâncarea. Astfel muncitorul rămâne cu 6 euro/oră, iar dacă lucrează 8 ore/zi şi 22 de ore pe lună, rămâne în mână cu aproximativ 1.000 de euro. Diferenţa este dată de „norma” de lucru, astfel că la un program de muncă de 12 ore pe zi şi 28 de zile pe lună, venitul în mână ajunge la 2.000 de euro.

Pentru a putea face o comparație, corectă vă reamintim că în românia salariul minim este de aproximativ 350 de euro, iar salariul mediu nu mai mult de 700 de euro pe lună. Așadar multora le convine să meargă în străinătate, chiar dacă munca nu este cea mai ușoară. Totuși, banii pe care îi câștigă sunt mai mulți decât cei pe care îi fac în România.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *