Ce se întâmplă dacă intră în vigoare Ordonanța Militară nr. 10

România are în vigoare deja Ordonanța Militară nr. 9, iar autoritățile se așteaptă la ce e mai rău chiar după Paște, când numărul persoanelor infectate cu Covid-19 ar putea crește dramatic.

Astfel că, începând cu săptămâna ce va urma, este foarte posibil ca autoritățile să emită Ordonanța Militară nr. 10 pentru România. Aceasta este menită să aplatizeze curba și să se evite pe cât posibil apariția celui de-al doilea vârf de infectări cu coronavirus din România, arată Cancan.

Așa cum au calculat autoritățile, după trecerea sărbătorilor pascale e foarte posibil să existe un nou vârf de infectări cu Covid-19, și se încearcă să se evite. Până în prezent avem 8418 persoane infectate cu Covid-19, 421 de decese din cauza virusului, dar și 1730 de persoane care au fost declarate vindecate și externate.

Odată ce Ordonanța Militară nr. 10 va intra în vigoare, vor fi luate noi măsuri pentru populație, precum suspendarea zborurilor în și dinspre Spania cu încă 14 zile, începând din 29 aprilie, zi în care suspendarea anterioară va expira. De asemenea, ar putea fi schimbată declarația pe propria răspundere sau modul de completare a acesteia. Amenzile vor crește.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *