Ce se întâmplă în România dacă numărul pacienţilor infectaţi cu coronavirus ajunge la 2.000. Raed Arafat: „Ne pregătim pentru un scenariu foarte urât”

Autorităţile din România iau în calcul răspândirea coronovirusului în ţara noastră. Astfel, există scenarii pentru mai multe mii de pacienţi infectaţi cu COVID-19. La fiecare prag atins, autorităţile au de îndeplinit nişte condiţii.

Ce ar trebui să facă autorităţile din România în cazul în care 2000 de oameni vor fi infectaţi cu coronavirus

Sectretarul de stat Raed Arafat a explicat ce vor face autorităţile din România în cazul în care numărul pacienţilor infectaţi cu coronavirus va atinge 2000. Astfel de scenarii pentru coronavirus au făcut şi Germania, USA şi Marea Brtitanie, pentru cazul în care virusul se răspândeşte pe teritoriile lor.

Noi avem scenarii, sunt patru scenarii făcute. Ajungem la scenariu de peste 2000, dar asta nu înseamnă că e optimist sau pesimist, ci înseamnă că anumite măsuri trebuie să fie luate de la un scenariu la altul.

Autorităţile din România se pregătesc pentru „scenarii urâte”

2000 de infectați excluzându-i pe cei vindecați. Adică 2000 care sunt în același moment, testați pozitiv. Scenariile pesimiste întotdeauna există și trebuie luate în considerare de profesioniștii în situațiile de urgență și în medicină, dar nu înseamnă că șansa să se întâmple e mare.

Întotdeauna ne pregătim pentru un scenariu foarte urât, chiar dacă acesta are o probabilitate foarte mică„, a declarat Raed Arafat, la Xtra Night Show.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *