Ce spune Raed Arafat despre plecarea românilor în Germania, în plină pandemie

În ciuda restricțiilro dure impuse de autorități, mii de muncitori s-au îngrămădit pe aeroportul din Cluj zilele trecute pentru a ajunge în Germania, la cules de sparanghel.

Raed Arafat și-a spus părerea cu privire la această situație haotică și a explicat că solicitarea a fost făcută pe cale diplomatică

Ce spune Raed Arafat despre plecarea românilor în Germania, în plină pandemie

Conform lui Arafat, problema a survenit atunci când românii s-au dovedit a fi într-un număr mult mai mare decât se așteptau autoritățile. Din această cazuă plecatea românilor nu a mai putut fi făcută sub o organizare riguroasă.

„Acest lucru trebuia să se facă sub o organizare foarte riguroasă. Nimeni nu se aștepta la asta. Nu zice nimeni că au plecat brusc, asta se discută la nivel diplomatic, solicitarea de a da drumul la lucrători a venit pe cale diplomatică. Nimeni nu a crezut că vor chema 2.000 de lucrători într-o singură zi”, a spus acesta.

Nu (n.r. muncitorii nu au fost testați pentru coronavirus în România). Dacă erau în carantină, posibil să fi fost testați. Dar testul nu înseamnă pe durată lungă că persoana nu devine pozitivă. Vom ajunge să învățăm să conviețuim cu acest virus. Nu vei putea să fii total izolat. Nu e momentul să relaxam măsurile.

Raed Arafat a precizat că românii pelcați în străinătate acum vor fi băgați în carantină la întoarcere. el a ținut să sublinieze că pentru moment a fost aprobată pelcarea, nu și întoarcerea acestora.

Eu cred că va dura treaba asta și dacă vor veni în România vor fi băgați în carantină. Din ce știm, cel puțin, nu vor reveni în 2-3 zile. La întoarcere vor fi aplicate regulile de carantină. S-a permis deocamdată plecarea, nu și întoarcerea”, a declarat Raed Arafat în cadrul emisiunii moderate de Marius Tucă.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *