Cifre tulburătoare în Italia. 13 doctori au murit luptând cu coronavirusul

Doi dintre medici ieşiseră din pensie, dar s-au întors ca voluntariO fundaţie medicală a eliberat cifrele aseară şi a avertizat că protecţia medicilor este „inadecvată”

Siguranţa personalului medical de prim rang care intră în contact regulat cu pacienţii infectaţi este pusă la încercare din ce în ce mai mult de la o zi la alta, pe măsură ce numărul de cazuri creşte, scrie Mediafax.

Printre medicii care şi-au pierdut viaţa se numără fostul director general al spitalului Crema, un medic generalist de la spitalul din Bergamo, un pneumolog de

la spitalul Sant’Anna din Como, un medic primar din Sagnino, dar şi doi medici pensionaţi, cu vârste de 71 şi 73 de ani, care se oferiseră voluntari în criza medicală provocată de Coronavirus. Media de vârstă a medicilor care şi-au pierdut viaţa este de 67 de ani.

Cele mai recente cifre ale lucrătorilor medicali infectaţi au fost lansate de o fundaţie medicală, care a spus că

„numărul imens” de medici infectaţi arată că procedurile sunt învechite, iar echipamentele de protecţie sunt “precare şi inadecvate”.

În Italia sunt în prezent 47.021 de cazuri, iar ieri a fost înregistrat cel mai mare numă de morţi de pe o zi pe alta. 627

de persoane şi-au pierdut viaţa de joi până vineri. Doar 5.129 de oameni s-au vindecat şi au fost externaţi.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *