Cinci minute de râs pe zi țin medicul departe. Beneficiile umorului sunt uimitoare

Cinci minute de râs pe zi țin medicul departe. Beneficiile umorului sunt uimitoare

Cinci minute de râs pe zi țin medicul departe de noi. Umorul este un instrument esențial în relațiile dintre oameni,  dar are și beneficii asupra sănătății fiecăruia dintre noi.

De câte ori nu vi s-a schimbat starea de spirit doar pentru că ați văzut sau auzit ceva amuzant. O glumă bună, de exemplu, te deconectează instant de la gândurile cotidiene și te binedispune grozav

Unei tipe i se strică mașina și singurul bărbat care se oprește s-o ajute îi cere 100 de lei pentru reparație

Tipa îi răspunde că nu are decât 20 de lei.
-Dacă ai fi mai tânăr, îi spune, cred că aș putea face sex cu tine pentru diferența de bani.

-Pe cine faci tu bătrân? se enervează ăsta. Ia dă rochița aia jos și suie-te pe capotă!

Și nici una, nici două, scoate o zdroabă cât toate zilele. Tipa e șocată și încântată. Se gândește: “Mă ajută cu reparația, îi dau doar 20 de lei și mă aleg și cu minunăția asta!” Dar rămâne cumva surprinsă când îl vede pe tip că își prinde niște cârlige de rufe de măciucă.

-Ce-i cu cârligele, ce faci cu ele? întreabă ea.

-Opritoare, dă-te dreacu, doar nu credeai că, la banii ăștia, ți-o dădeam pe toată…

Râsul ține medicul departe de noi. Umorul are nenumărate beneficii

Poate îți vine greu să crezi, dar râsul chiar are o serie de beneficii majore asupra sănătății noastre. Un râs zdravăn nu numai că-ți schimbă starea de spirit, dar aduce modificări și asupra corpului rău.

Râsul te eliberează de stres, de tensiune, îți relaxează corpul și mușchii care rămân în această stare de relaxare timp de 45 de minute. De asemenea râsul crește numărul celulelor imunitare și al anticorpilor din organismul uman, îmbunătățindu-ți rezistența la boli.

Râsul determină eliberarea endorfinelor care, la rândul lor, produc o stare de bine general. Îmbunătățește funcționarea vaselor de sânge și crește fluxul sangvin care ne poate proteja de bolile cardiovasculare.

Abilitatea de a râde ușor și des este o modalitate de a privi viața cu optimism, de a rezolva problemele fără stres, de a cultiva relațiile interumane și de a susține sănătatea fizică și psihică.

Admin