Ciolacu, val de critici la adresa lui Cîţu în Parlament: ‘Împrumutaţi 1.000 de euro pe secundă, bani furaţi din buzunarul fiecărui român’/ VIDEO

Ciolacu, val de critici la adresa lui Cîţu în Parlament: ‘Împrumutaţi 1.000 de euro pe secundă, bani furaţi din buzunarul fiecărui român’/ VIDEO

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că premierul a împrumutat 600.000 de euro în cele 10 minute în care a vorbit în cadrul dezbaterii „Ora prim-ministrului”.

”V-am ascultat cu mare atenţie intervenţia. Aţi vorbit vreo 10 minute, cred. În tot acest timp aţi împrumutat România cu 600.000 de euro.

1.000 de euro pe secundă furaţi din buzunarul fiecărui român. pe care îi vor plăti copiii şi nepoţii noştri, dar domnule Cîţu nu aveţi bani să le plătiţi salariile restante minerilor din Valea Jiului, care stau blocaţi de 7 zile în subteran, deşi în campanie aţi găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL, mită electorală.

Culmea, nu v-a folosit la nimic pentru că aţi pierdut alegerile. Domnule Cîţu, daţi-le banii oamenilor urgent, nu vă mai bateţi joc de ei! Sunt banii munciţi şi meritaţi de mineri. ”, a afirmat Ciolacu în plenul Camerei.

El a  acuzat că premierul vine în faţa parlamentului cu un buget de austeritate, un buget al sărăciei, care nu oferă nicio perspectivă de dezvoltare a României.

”PSD a lăsat lui Orban un deficit de 2,8% şi o datorie publică de 3,4% din PIB. (…) V-am auzit spunând că PSD scoate România din UE. Vreau să vă reamintesc că PSD a dus România în UE. România de astăzi este în derivă, pentru că aţi alocat cel mai mic pachet din UE pentru redresarea economiei şi lupta împotriva pandemiei.

Acest lucru l-a spus CE, nu PSD. Pentru că v-aţi angajat toate pilele de partid. Pentru că una ziceţi şi alta faceţi. Aşa nu se poate scoate ţara din criză, domnule Cîţu. Iată că acum aţi luat coasa în mâini şi v-aţi apucat să seceraţi veniturile românilor. Nu vă pasă că mâncarea e mai scumpă, energia e mai scumpă, medicamentele mai scumpe. Nici să mori nu e gratis, aţi tăiat până şi de la ajutorul de înmormântare”. a continuat liderul PSD.

El a susţinut că Florin Cîţu este campionul absolut al urii.

”Sunteţi plini de ură faţă de bugetari pe care acum îi ameninţaţi cu tăieri de venituri şi cu concedieri, sunteţi plin de ură la adresa mediului privat. Spuneţi-le românilor că i-aţi minţit, recunoaşteţi că nici nu aţi citit legea salarizării atunci când le spuneţi românilor că există sporuri de 80%, când ele sunt plafonate la 30%.

Aţi minţit că există sporuri de calculator. Nu mai există, doamna Turcan. Singurul spor pe care l-aţi scos a fost cel de la prefecturi, pe care tot dvs l-aţi introdus. Domnule Cîţu, trebuie să prezentaţi Europei un PNRR, un plan naţional, unul pentru România. De aceea acest PNRR trebuie dezbătut aici în parlament,  e planul românilor pentru români, nu e un plan al celor care au pierdut alegerile.

Aţi spus că vreţi reformă în administraţie, dar ea nu se face cu ură, cu învrăjbire, reforma înseamnă ca toţi românii să o ducă mai bine. Dar dumneavoastră, domnule Cîţu, nu vreţi nicio reformă, pentru că nu aveţi curaj, nici viziune. Nu aţi fost în stare azi, 22 februarie, să aduceţi în Parlament un proiect de buget. Duceţi-vă acasă, domnule Cîţu!”, a încheiat Marcel Ciolacu.

Admin