Coronavirus România, Update 25 martie. Bilanțul deceselor a ajuns la 13

În această dimineață a fost înregistrat cel de-al 13-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Este vorba despre o femeie din județul Caras-Severin în vârstă de 72 de ani, tranferată în seara zilei de 24/03/2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, unde se afla din data de 21/03/2020.

Pacienta nu avea istoric de călătorie și nici nu a fost identificat un contact pozitiv.

Printre cei testați pozitiv se numără și Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava

Două dintre decese au fost confirmate de autorităţi aproape de miezul nopţii. Este vorba despre o femeie de 64 de ani din Suceava, care a călătorit luna trecută în Insulele Mauritius, Seychelles şi în Dubai. Iniţial, pacienta a fost internată în stare gravă la Spitalul Judeţean din Suceava, apoi medicii au decis să o transfere la Iaşi. Acolo a pierdut lupta cu noul virus.

Pe lista neagră apare de marți noapte şi un bărbat de 74 de ani. În urmă cu trei zile a fost internat în stare critică la spitalul din Comănești, judeţul Bacău. Ambii pacienţi sufereau şi de alte boli.

Marți a fost ziua în care, de la declanşarea crizei sanitare în România – acum aproape o lună – au fost anunţate cele mai multe noi cazuri de persoane confirmate cu COVID-19.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: “Avem 794 de confirmaţi. La acest moment, persoane internate în spital în secţie sunt 431 de persoane şi la nivelul secţiilor de terapie intensivă 18 persoane.”

Pacienţii la care a fost descoperită boala au între 4 şi 85 de ani. La nivelul tării, vârsta medie a bolnavilor este de aproximativ 43 de ani. Cei cu boli cronice sunt cei mai vulnerabili.

Pe de altă parte, ca să oprească răspândirea bolii, autorităţile au trimis în carantină – sub pază – peste 5.500 de persoane – şi se verifică acum dacă au fost sau nu infectate.

Peste 80.000 de români sunt în izolare la domiciliu şi sunt monitorizaţi medical.

Cetăţeni români confirmaţi cu coronavirus sunt şi în alte state. 36 dintre ai noştri au fost declaraţi infectaţi în Italia. Spania, Namibia, Indonezia, Turcia, Irlanda, Luxemburg şi Franţa au raportat şi ele cazuri.

8 români au fost răpuşi de coronavirus în străinătate. 7 în Italia şi unul în Franţa.

În statisticile reci există şi o rază de speranţă. Dintre persoanele infectate în România, 79 de au fost declarate vindecate şi au fost externate. 53 au fos tratate în Timişoara, 19 în Bucureşti, iar restul în Craiova, Constanța, Cluj şi Iaşi.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *