Coronavirus:1.883 de decese înregistrate în SUA în 24 de ore

Statele Unite au înregistrat 1.883 de decese în ultimele 24 de ore, conform universităţii Johns Hopkins. Bilanţul total al deceselor provocate de epidemie a ajuns la 64.700.

În SUA s-au înregistrat peste 1,1 milioane de cazuri de contaminare cu Covid-19, aproape 165.000 de persoane fiind declarate vindecate.

Epicentrul epidemiei este în New York, unde continuă să se înregistreze zilnic aproape 1.000 de spitalizări, deşi numărul deceselor zilnice este într-o tendinţă de scădere

Donald Trump ameninţă ca va impune tarife Chinei din cauza noului coronavirusPreşedintele american Donald Trump a afirmat joi că acordul comercial cu China are acum o importanţă secundată în faţa pandemiei de coronavirus şi a ameninţat că că va impune noi tarife Beijingului, administraţia sa lucrând la măsuri de retorsiune legate de epidemie, transmite Reuters.

Înăsprirea retoricii lui Trump împotriva Chinei reflectă frustrarea tot mai mare faţă de Beijing în legătură cu pandemia care a costat zeci de mii de vieţi numai în Statele Unite şi a provocat o contracţie economică puternică, punându-i în pericol şansele de realegere în noiembrie.

Doi oficiali americani au spus că sunt discutate o serie de opţiuni împotriva Chinei, dar au avertizat că eforturile sunt în fază incipientă. Recomandările nu au ajuns la nivelul echipei de securitate naţională sau la preşedinte, a spus unul dintre oficiali.

”Are loc o discuţie referitoare la cât de puternic trebuie lovită China şi cum să fie calibrate măsurile”, a spus una dintre surse.

Washingtonul are o marjă de manevră redusă în relaţiile cu Beijingul pentru că importă de acolo echipamente de protecţie personală, existând îngrijorări ca ar putea fi afectat acordul comercial.

Trump a afirmat însă în mod clar că îngrijorările sale legate de rolul Chinei în originea şi răspândirea coronavirusului au prioritate în raport cu eforturile de a dezvolta acordul comercial iniţial cu Beijingul, care domină de mult timp relaţiile sale cu a doua mare economie a lumii.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *