Cristian Tudor Popescu a făcut dezvăluiri impresionante despre Andreea Esca: “Un om care a ajuns în pragul morții”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu afirmă că Andreea Esca a reușit să salveze ”niște vieți și niște suflete” prin interviul său de la Știrile Pro TV, unde a mărturisit prin ce a trecut după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

”O cunosc pe Andreea Esca de mai bine de 20 de ani. Am fost cablat cu ea în nenumărate emisiuni, nu mai știu de câte ori, dar n-am văzut-o niciodată așa cum am văzut-o în această seară. Ea este o profesionistă a știrilor, a meseriei, care frizează mereu perfecțiunea. Acum n-a mai fost profesionistă, a fost amatoare, în sensul profund a rădăcinii acestui cuvând, și anume acela de a iubi.

Cred că Andreea Esca a salvat în această seară, fără să fie medic și fără să fie preot, cred că a salvat niște vieți și niște suflete, prin ceea ce a spus și cum a spus.” – a spus gazetarul la Digi 24

Cristian Tudor Popescu a mai remarcat faptul că, în interviul pe care Andreea Esca l-a acordat Știrilor Pro TV, ea a făcut ”un lucru foarte greu”: a povestit ”în direct ce i se întâmplă unei persoane apropiate”.

”Ea n-a mai putut să fie știrista atât de detașată. Eu întotdeauna am apreciat-o pentru sângele ei rece, pentru luciditatea în emisiuni atunci când am fost împreună cu ea, indiferent cât de dificilă era situația politică sau cât de dificile erau întrebările care se puneau.

De data asta, Andreea a fost vulnerabilă și a făcut un lucru foarte greu (…), nu știu câți dintre noi l-ar putea face, și anume să povestești în direct ce i se întâmplă unei persoane apropiate, cum este soțul Andreei, Alexandru Eram, un om care a ajuns în pragul morții. Pentru că asta s-a întâmplat acolo, a ajuns în pragul morții, până la transfuzia cu plasmă cu anticorpi, care a reușit să-l scoată din acel moment al iadului, când spunea nu mai pot.

Deci ca să faci așa ceva în astfel de momente, mai ales că încă nu s-a rezolvat problema soțului Andreei. Încă are nevoie de un aport de oxigen suplimentar. Nu poate să respire. Ca să faci așa ceva este cu totul ieșit din comun și, cum să spun eu, este maximum ce poți să faci ca gazetar.” – a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Andreea Esca: ”Da, am fost bolnavă de Covid-19!”

Luni seara, la Știrile PRO TV, Andreea Esca a vorbit pentru prima dată despre perioada grea prin care a trecut în ultimele săptămâni, despre lupta pe care a dus-o cu virusul Sars COV-2, dar și despre cum boala provocată de acest virus i-a afectat familia.

”Da, am fost bolnavă de Covid-19, atât eu, cât și soțul meu și unul dintre copii. Mulțumită lui Dumnezeu și medicilor extraordinari, alături de care am trecut prin această perioadă nefericită, suntem bine și avem un rezultat negativ, astăzi, toți trei”, a spus Andreea în interviul realizat de Cosmin Stan.

Soțul ei, Alexandre Eram, a fost primul care s-a infectat, iar la câteva zile de la internarea acestuia în spital, au apărut primele simptome și la ea: ”Într-o zi, făcând ceva de mâncare, mi-am dat seama că nu-i simt deloc mirosul”.

Dintre cei trei, noul coronavirus l-a afectat cel mai tare pe soțul Andreei.

”Avem în minte că forma gravă a acestei boli o fac cei care au boli cronice, care au niște probleme anterioare. Soțul meu, un bărbat de 50 de ani, care nu are nicio boală cronică, care nu fumează, care face sport, duce o viață foarte ordonată, a făcut cea mai gravă formă dintre noi trei. Plămânii lui au fost extrem de afectați într-un timp extrem de scurt. Organismul a reacționat violent într-un timp scurt și foarte repede a ajuns la terapie intensivă. Îmi tot spunea: <>.”

Andreea Esca: ”Cred că de la spital și de la înmormântare nu e nimic de spus!”

Chiar dacă multe voci au ales să critice decizia acesteia de a rămâne discretă în legătură cu problemele ei personale, Andreea Esca și-a dorit să vorbească despre această boală atunci când a știut că ea și familia ei sunt în siguranță.

”Am ales să vorbesc acum, când am ajuns acasă. Fiecare om are o limită a cât poate duce, eu atât am putut să duc. Și are o limită a decenței. Aici e limita decenței mele. Cred că de la spital și de la înmormântare nu e nimic de spus”, a declarat aceasta în interviul difuzat la Știrile PRO TV.

Întrebată dacă știe de unde a luat virusul, Andreea a spus:

”Habar nu avem de unde ne-am îmbolnăvit. Putem lua oricare dintre noi, oriunde și oricând. Chiar am fost printre cei care ne-am protejat cât am putut de mult, am fost atenți la o mulțime de lucruri. Dar cred că toți suntem oameni și putem face, la un moment dat, cu voie sau fără de voie, o abatere care să ne coste sănătatea. Aceste mici neglijențe vă pot costa sănătatea, pe noi ne-au costat.”

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.