CRUNT. Un alt virus MORTAL a început să lovească! „Există deja persoane decedate

Guvernul Republicii Democratice Congo a declarat luni un nou focar de Ebola la Mbandaka, (nord-vestul ţări), în timp ce o epidemie de această boală face în continuare ravagii în nord-estul ţării

Pot confirma că avem o nouă epidemie de Ebola la Mbandaka”, capitala provinciei Equateur”, a declarat ministrul congolez al sănătăţii, Eteni Longondo.

Congo se confruntă cu două focare de Ebola„Există deja persoane decedate”, a precizat ministrul la o conferinţă de presă, care a reamintit de existenţa celuilalt focar izbucnit în 2018, scrie Agerpres.

Institutul naţional de cercetare biomedicală (INRB) a confirmat că eşantioane venite din Mbandaka au rezultat pozitive la virusul Ebola”, a subliniat ministrul Longondo

O altă epidemie de Ebola este în continuare declarată la celălalt capăt al acestei ţări, care a provocat până în prezent moartea a 2.280 de persoane din august 2018.

Românii, avertizați de existența epidemiei de EbolaMinisterul de Externe de la noi (MAE) a transmis anul trecut o atenționare de călătorie privind o epidemie de Ebola în Republica Democrată Congo.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care călătoresc spre Africa de Vest, în special în zona vestică a Republicii Democratice Congo (Kinshasa), că Secretariatul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a organizat, la data de 24 iulie 2019, o sesiune de informare pentru statele sale membre, cu privire la declararea epidemiei de EBOLA din R.D. Congo drept USPII – Urgență de Sănătate Publică de Importanță Internațională, definită ca atare în cadrul Regulamentului Sanitar Internațional (RSI) – 2005”, arată un comunicat al MAE de anul trecut.

Explozie la un laborator cu mostre Ebola, în Rusia

Anul trecut, o explozie a cauzat un incendiu la un laborator din Rusia în care erau ținute virusuri periculoase, printre care și mostre de Ebola.

 

Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de reparație la Centrul de Cercetare pentru Virologie și Biotehnologie, situat în Koltsovo, în regiunea Novosibirsk din Siberi, a transmis  The Guardian.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *