Cum ar fi apărut, de fapt, noul coronavirus?

Una din teoriile privind apariţia noului coronavirus arată că virusul ar fi apărut, de fapt, în anul 2012 la câțiva muncitori care curățau o mină abandonată din provincia Yunnan de excremente de lilieci.

Pandemia ar fi pornit după ce probele de țesut au dispărut din laboratorul din Wuhan unde erau ținute pentru cercetare.

În 2012, şase mineri au dezvoltat simptome asemănătoare noului coronavirus după ce au curățat de excremente de liliac în 2012 mina Mojian din suv-vestul Chinei, în provincia Yunnan, scrie Daily Star.

Trei dintre ei au murit mai târziu, iar mostre din țesutul lor au fost trimis la Institutul de Virologie din Wuhan.

„Delegaţia OMS şi-a aşezat baza în Beijing timp de trei săptămâni”O călătorie recent încheiată de trei săptămâni în China a unei echipe OMS nu a presupus o vizită în Wuhan, oraşul central din China, unde au fost depistate primele cazuri de coronavirus in decembrie 2019, a confirmat agenţia ONU.

Delegaţia OMS şi-a aşezat baza în Beijing timp de trei săptămâni şi nu s-a aflat niciun moment în apropierea oraşului Wuhan”, a declarat pentru Financial Times un înalt oficial american. „Orice şansă de a găsi dovezi importante a dispărut”, spune acesta.

Dave Sharma, un parlamentar al guvernului australian, a declarat: „Comunitatea internaţională are dreptate să aibă îngrijorări serioase cu privire la rigoarea şi independenţa răspunsului timpuriu al OMS la această pandemie şi a dorinţei sale aparent de a evita să ofenseze China. Dacă această afirmaţie este dovedită, este un alt incident tulburător că OMS care pune sensibilităţile politice ale unui stat membru peste interesele de sănătate publică ale lumii. Cu toţii suportăm acum costurile imense ale unei astfel de politici”.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *