CUM ARATĂ DECLARAȚIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE DE CARE VOM AVEA NEVOIE DUPĂ 15 MAI. CE TREBUIE COMPLETAT

În contextul ridicării stării de urgență din România și implementării stării de alertă, românii nu vor mai trebui să completeze declarația pe propria răspundere atunci când vor ieși din casă pentru a face mișcare sau pentru a se aproviziona cu produsele de strictă necesitate.

Dar respectiva declarație va fi completată de toate persoanele care vor dori să părăsească localitatea de reședință. Este vorba despre diferite activități profesionale sau despre relaxare, una dintre întrebările care i s-au

pus lui Marcel Vela – ministrul Afacerilor Interne – fiind cea referitoare la drumeții în zonele montane. Acestea vor fi permise, dar în declarația pe propria răspundere va trebuie precizat intervalul de timp alocat și destinația aleasă.

Astfel, declarația pe propria răspundere va suferi, evident, unele modificări, unele rubrici dispărând după ridicarea stării de urgență, cum ar fi cele referitoare la ieșirea din casă pentru cumpărături, plimbarea animalelor de companie etc.

Deocamdată, o astfel de decizie se află în lucru și va fi luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la momentul respectiv urmând a fi publicată, firește, și noul model al declarației pe propria răspundere, adaptată situației.

”Da, poate. Va scrie în declarația pe propria răspundere că se duce în Sinaia să facă un traseu montan, în perioada de până în perioada de și se duce.

Deci la plecare în afara orașului se va completa o declarație, probabil, nu o dau ca și certă, pentru că va decide Comitetul Național pentru Situații de Urgență, dar, pentru a ține sub control posibilele infecții, contaminări cu

acest virus păcătos, între orașe trebuie să fie o rigurozitate sau o coordonare, să nu zic un control în sensul strict al cuvântului. Oamenii trebuie să știe că mișcarea lor trebuie să fie în folosul lor, dar dacă se depășesc unele limite, unele reguli, ei pot să-și riște sănătatea”, a transmis Marcel Vela.

Virusul nu ia vacanță”

COVID-19 nu va intra în vacanță, a avertizat Marcel Vela, iar măsurile de protecție nu pot fi tratate cu superficialitate nici după ce va fi ridicată starea de urgență pe teritoriul României. Distanțarea socială, igiena personală, măsurile de izolare trebuie menținute de fiecare cetățean pentru ca infecția cu noul coronavirus să nu cunoască o nedorită pantă ascendentă.

”Vor fi permise drumețiile, sporturile individuale, mersul cu bicicleta, pescuitul. Oamenii o să poată avea activități, să se bucure de natură, să se bucure de primăvară, de vară, dar în același timp, trebuie să respecte măsurile de izolare, de distanțare socială, de igienă personală, pentru că acest virus nu ia vacanță în 15 mai”, a declarat Marcel Vela la B1 TV.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.