De ce vrea Emil Boc comasarea județelor: “Gândiți-vă cum ar respira România”

Emil Boc vine cu o propunere inedită pentru dezvoltarea României prin comasarea județelor. Primarul Clujului vrea ca țara noastră să se regionalizeze și vine cu cu argumente în sprijinul acestei idei.

Declarațiile lui Emil Boc vin la puțin timp după ce premierul României a vorbit despre cum vede el dezvoltarea României.

Emil Boc propune comasarea județelor

O soluție pentru dezvoltarea României prin atragerea fondurilor europene este comasarea județelor, susține Emil Boc, care are și argumente în sprijinul propunerii sale. Primarul municipiului Cluj Napoca spune că prin regionalizarea României s-ar distruge un sistem clientelar vechi de 55 de ani.

Dacă se va face, nu cred, pentru că nu se face nici asta cu comunele. Dar gândiți-vă ce ar însemna să distrugi un sistem clientelar, care din 1968, de 55 de ani? În județe pe lângă primării sunt Poliție, servicii de cadastru, carte funciară, sistem care și-au clădit mici clici. O dată acestea rupte, gândiți-vă cum ar respira România prin distrugerea acestui sistem clientelar, construit în atâția amar de ani, a declarat Emil Boc.

Emil Boc spune că a încercat regionalizarea României în anul 2011, când a ocupat funcția de premier al țării. El a precizat că schimbarea ar trebui să înceapă de la modificarea Constituției și introducerea regiunii în legea fundamentală a țării.

Admin