Derek Chauvin, poliţistul care l-a ucis pe George Floyd, avea 18 plângeri pe numele său. La o arestare i-a rupt dinţii unui suspect.

Derek Chauvin, fostul ofițer de poliție Minneapolis, implicat în moartea pe 25 mai a lui George Floyd și încarcerat în prezent în închisoarea Saint Paul (Minnesota), a făcut obiectul a 18 plângeri, aproape toate fiind clasate, după cum transmite CNN

Derek Chauvin a fost dat afară din poliţie pe 26 mai, iar trei zile mai târziu a fost acuzat de „omor de gradul 3” și „acţiuni crude și periculoase cauzatoare de moarte.

Presa americană scrie că bărbatul de 44 de ani a fost subiectul a 18 reclamații, dintre care aproape toate au fost clasate. 16 dintre ele au fost considerate neconvingătoare pentru a începe o procedură disciplinară împotriva sa, iar după două reclamaţii a primit scrisori de mustrare.

Derek Chauvin a fost implicat în trei trei schimburi de focuri în cariera sa de poliţist, în 2006, 2008 și 2011. Prima situaţie a avut ca urmare moartea unui bărbat de 42 de ani, despre care poliția a spus că a fost împușcat după ce i-a atacat pe oamenii legi cu o pușcă.

În al doilea caz, un suspect a fost împușcat și rănit într-un caz de violență domestică, iar în al treilea, un tânăr de 23 de ani a fost rănit într-o urmărire. Comportamentul fostului ofițer în timpul intervenției în cazul de violență domestică i-a adus o medalie de vitejie.

Totuşi, în 2017 a trebuit să încheie pe cale amiabilă o dispută cu un suspect căruia lia rupt mai mulți dinți în timpul unei arestări. Cazul a fost soluționat cu plata sumei de 25.000 de dolari.

Videoclipul arestării lui George Floyd, în care Derek Chauvin stă peste opt minute cu genunchiul pe gâtul acestuia, provocându-i practic moartea, a fost celel care a stârnit furia populaţiei afro-americane din SUA, protestele devenind violente în ciuda arestării ofiţerului.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *