Diana Sosoaca s-a dezlantuit: “Anunt toate ambasadele”

Comisia Juridica a depus la Biroul Permanent al Senatului raportul privind „abaterile de la deontologia parlamentara” a senatoarei Diana Sosoaca.

Raportul a fost facut in urma sesizarii grupului PNL si propune sanctiuni pentru aceasta. Sosoaca sustine ca este hartuita si supusa discriminarii „pe criterii de religie si etnie” si ca va sesiza ambasadele si va cere ajutor international.

Sanctiunile ar urma sa fie decise de conducerea Senatului si pot fi atentionare; chemarea la ordine; retragerea cuvantului; indepartarea din sala pe durata sedintei; avertisment public-scris, potrivit Regulamentului Senatului.

Pentru discursul de incitare la nerespectarea regulilor de protectie sanitara precum cel sutinut de Diana Sosoaca in data de 7 aprilie 2021 si publicat pe canalul Youtube al Senatului, furnizorul media on-line a decis stergerea inregistrarii video a acestui discurs, iar camera superioara a Parlamentului a primit un avertisment ca pagina institutiei va fi inchisa, daca mesajele care instiga la nepurtarea mastii vor continua.

Sosoaca: Ma vad nevoita sa anunt toate ambasadele

Diana Sosoaca a transmis Comisie un raspuns scris, in care ii acuza pe senatori ca o supun discriminarii, hartuirii si jignirilor.

„Va invederez ca a devenit o obisnuinta in Senatul Romaniei ca subsemnata sa fiu supusa discriminarii, hartuirii, jignirii si acuzatiilor nefondate, doar pentru ca emit opinii cu care partidele din coalitia de guvernare nu sunt de acord.

In acest context va anunt ca voi sesiza pe langa institutiile Statului Roman, inclusiv institutiile internationale cu prerogative in apararea drepturilor omului, mai ales cu privire la discriminarea subsemnatei pe criterii de religie si etnie, cu privire la exprimarea unor opinii de specialitate juridica, avand in vedere ca subsemnata sunt de profesie avocat, dar si cu privire la declaratiile politice pentru care niciun om politic nu poate raspunde in niciun mod, incalcarea dreptului la libera exprimare si libertatea de opinie.

In spatiul public a aparut o sesizare formulata de catre dna Senator Alina Gorghiu (PNL), Senator care ne onoreaza cu prezenta in plen foarte rar, preferand telefonul, care a fost preluata de catre toate televiziunile, subsemnata fiind supusa oprobiului mediatic, incalcandu-se grav dispozitiile legale atat ale Statutului Senatorilor, cat si cele Constitutionale, precum si cele cu privire la discriminare, dreptul la libera exprimare si libertatea de opinie, fiind supusa deja judecatii la televiziuni, inainte de a fi chemata in fata Comisiei Juridice, iar fata de opiniile PNL, USR si UDMR exprimate in spatiul public raportat la aceasta, consider ca deja v-ati antepronuntat, mai ales ca aceste partide detin majoritatea in Comisia juridica si Senat, iar Presedinta Comisiei Juridice este de la PNL, fiind deja considerata vinovata de presupuse fapte de care sunt acuzata fara sa am posibilitatea sa ma apar, imaginea subsemnatei avand de suferit.

In acest context orice decizie de vinovatie veti adopta se circumscrie antepronuntarii in spatiul public, prezenta mea in fata Comisiei juridice fiind doar o simpla formalitate. (…) Va invederez ca fata de presiunile si hartuirea pe care le exercitati fata de subsemnata, ma vad nevoita sa anunt toate ambasadele din Romania cu privire la linsajul la care este supus un DEMNITAR AL STATULUI ROMAN SI VOI CERE AJUTOR INTERNATIONAL.“

Admin