Doliu în muzica populară. Cântăreţul Strugurel de la Oradea a murit în Olanda, la vârsta de 65 de ani, la scurt timp după ce se întorsese de la o petrecere

Doliu în muzica populară. Cântăreţul Strugurel de la Oradea a murit în Olanda, la vârsta de 65 de ani, la scurt timp după ce se întorsese de la o petrecere

Rudele sunt în stare de şoc şi spun că lăutarul era sănătos şi nu s-a plâns niciodată de nimic.

Lăutarul Strugurel de la Oradea, pe numele său adevărat Stelian Burcă, s-a stins din viaţă în Olanda. Potrivit familiei, cântăreţul a fost răpus de un infarct duminică dimineaţă, scrie ebihoreanul.

Trupul artistului de 65 de ani va fi repatriat în zilele următoare pentru a fi înmormântat în Băile Felix.

Era de câteva zile în Olanda.

Tocmai se întorsese de la o petrecere la care a cântat. S-a aşezat pe marginea patului, a spus că merge până la baie, dar a căzut înapoi în pat. A făcut infarct”, a declarat Sorin Stan, nepotul artistului, pentru sursa citată.

Rudele sunt în stare de şoc după ce au aflat că Strugurel de la Oradea a murit.

“Nu s-a plâns niciodată de nimic. Săptămâna trecută a şi fost acasă, şi-a făcut analizele şi era sănătos”, a povestit nepotul.

Apropiaţii spun că Stelian Burcă nu a dat niciun semn că ar fi suferind de vreo afecţiune.

“Era un om de viaţă, tânăr în sufletul lui. Stătea tot timpul cu nepoţii, cu tineretul, nu se recunoştea între cei de vârsta lui. Uneori chiar glumea cu noi: «O să trăiesc 120 de ani…»”, a spus Stan.

Stelian Burcă şi-a căpătat porecla de „Strugurel” din copilărie. A cântat de la vârsta de opt ani remarcându-se ca un bun interpret de doine, hore şi muzică de Banat.

Printre piesele mai cunoscute s-au numărat “Am avut şi eu o viaţă”, “Plec Doamne între străini”, “Ce-aş fi vrut să fii cu mine”.

În ultimii ani a avut colaborări inclusiv cu manelişti cunoscuţi precum Adrian Copilul Minune şi a susţinut spectacole împreună cu formaţia sa pentru comunităţile de români din Olanda şi ţările învecinate.

Strugurel de la Oradea era văduv deja de 10 ani şi avea doi copii, un băiat şi o fată.

Sursa: romaniatv.net

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *