E decizia grea pe care președintele vrea s-o ia: Închiderea granițelor țării timp de un an

Aceasta ar fi decizia de precauție pentru populația țării pe care șeful statului are de gând s-o pună în practică

Este vorba de Cehia, unde președintele Milos Zeman şi-a îndemnat duminică concetăţenii să se bucure de frumuseţea propriei ţări în această vară, deoarece călătoriile în străinătate vor fi interzise timp de un an, din cauza pandemiei de coronavirus, informează luni dpa, citat de dcnews.ro.

 

Şeful statului a declarat, într-un interviu radiofonic, că actualele restricţiile la frontieră ar trebui să dureze un an, ”astfel încât niciun nou val de infectare să nu fie cauzat de călătorii care se duc în ţări unde epidemia nu s-a încheiat încă’”.

La jumătatea lunii martie, autorităţile cehe au instituit măsuri ample de interzicere a intrărilor şi ieşirilor din ţară pentru a opri extinderea epidemiei. Excepţiile permise în prezent îi vizează pe navetişti şi pe şoferii de camion, precum şi cazurile inevitabile, inclusiv tratamentele medicale.

Agenţiile de turism şi alte companii de turism au cerut anterior ca în timpul verii să fie permise cel puţin călătoriile în Slovacia şi Croaţia, care sunt destinaţii de vacanţă deosebit de populare pentru cehi şi unde infecţiile cu noul coronavirus sunt rare, potrivit Agerpres.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *