Eugenia Șerban a trecut printr-o dramă greu de imaginat! A descoperit că are două cancere, în același timp, și a suportat o operație grea, de 12 ore: „Eu am ales să lupt cu viața. Și pentru viață!” / EXCLUSIV

Cancer. Un cuvânt care dă fiori pe șira spinării oricui.

O prietenă comună m-a anunțat, într-o seară de luni, aparent banală, că Eugenia Șerban a fost diagnosticată cu această boală cruntă și că a fost supusă, deja, unei intervenții chirurgicale de o mare complexitate.

Am sunat-o imediat și… surpriză! Am regăsit-o la telefon pe aceeași Eugenia pe care o știam, cu voce hotărâtă, cu optimism în glas, cu glume în portofoliu și cu mult chef de viață… Vreau să aflați povestea chiar de la ea, în exclusivitate, în rândurile ce urmează. Veți înțelege tot

Eugenia, tonul acestui interviu va fi unul pozitiv și aș vrea să începem cu prezentul. Cum ești tu, acum?

În această perioadă sunt foarte bine, dar foarte dornică să-mi încep activitatea. Sper să se întâmple foarte curând, să fim și noi lăsați să ne reîncepem activitățile artistice.

Viața mea este aceeași, doar că ordinea priorităților s-a schimbat. Sănătatea, copilul, cariera, familia și prietenii mei. Sunt anumite lucruri poate cărora nu le dădeam importanță înainte. Bucuria fiecărei zile, fiecare dimineață… Iubeam florile și înainte, dar astăzi le iubesc mult mai mult.

Știu să mă bucur de ele. Știu să mă bucur poate mai mult decât înainte de fiecare răsărit de soare și de fiecare apus.

Înainte erau doar lucruri obișnuite, acum sunt importante. Am învățat să fac diferența între oameni și am învățat că, într-adevăr, cei importanți din viața ta îți sunt alături și în momentele dificile, nu doar atunci când ești bine.

Și cum ești tu în raport cu cea… de acum un an, de exemplu? Cât de mult te-ai schimbat?

Mă simt mult mai puternică și simt că absolut nimic nu mă mai poate doborî. Cât despre schimbare, sunt aceeași, dar mult mai încrezătoare în forțele mele și în viitor. Am învățat, în acest an, să mă bucur de fiecare clipă și de fiecare zi, cum nu am știut niciodată să o fac până acum.

Aș vrea să le spunem tuturor femeilor povestea ta, fără menajamente și fără ocolișuri, exact așa cum au stat lucrurile… Care a fost începutul? Cum ai aflat că suferi de cancer?

Anul trecut în luna aprilie a început totul. Mergând la controlul ginecologic anual, s-a descoperit că ceva nu este în regulă, și așa au început investigațiile. În luna iunie, s-a confirmat cancerul ginecologic. Imediat după biopsie, medicul a hotărât să mi se facă de urgență o ecografie de sân, în aceeași zi. A fost una dintre cele mai urâte zile din viața mea, ziua în care am aflat că am și cancer la sân. Așa a început totul.

Ce ai simțit în momentul în care ai auzit acest diagnostic crunt? Care au fost trăirile tale în primul moment și când ai acceptat, cu adevărat, această problemă?

Prima dată am crezut că este o greșeală, am tot sperat să nu fie adevărat și am început toate investigațiile necesare. RMN-uri, CT-uri, PET CT, biopsii, iar cel mai greu a fost să aștept rezultatul biopsiilor. Prima perioadă m-a dărâmat, aveam mii de întrebări în cap… De ce eu? De ce mie? Și încă nu aveam habar ce va urma. Dar, în această perioadă, am avut alături de mine oameni și prieteni minunați. Tot în acel timp am fost plecată la Timișoara, pentru că era programat de mult spectacolul meu monolog „Spovedanie în fața luminii. Acolo, de fapt, am făcut toate RMN-urile și CT-urile, ca să nu se piardă timp. Le mulțumesc, și pe această cale, doctorilor de la Timișoara care au fost alături de mine secundă de secundă. Când am acceptat? E greu de spus. Am avut nevoie de un timp, eu cu mine. Dar, la începutul lunii august, am ales să merg mai departe.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *