Femeie revenită din Italia, care nu respecta măsura izolării: «Am ieșit. Și ce? Dacă mă enervez mă duc în tot blocul»

Peste 100 de persoane izolate la domiciliu, ca măsură a prevenirii răspândirii coronavirusului, se află în evidența autorităților din Brașov.

Cu o inconștiență nonșalantă, unele dintre acestea nu dau doi bani pe recomandările primite, văzându-și în continuare de modul de viață obișnuit, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat…

Este și cazul relatat pe Facebook de unul dintre inspectorii care verifică dacă măsura izolării la domiciliu este respectată.

Ca într-un teatru absurd, fiica, recent revenită din Italia a fost găsită în vizită, culmea, la niște vecini de apartament în vârstă, iar mama, vânzătoare la un magazin era la muncă, doar tatăl fiind găsit acasă.

Atunci când au fost întrebați de ce nu respectă măsura izolării, evident, au fost foarte revoltați, neconștientizând deloc că lipsa lor de minte poate pune în pericol viețile altora.

„Scapă cine poate… Azi am fost să verificăm dacă persoanele aflate in izolare la domiciliu respectă interdicția. Din 4 familii verificate, 3 erau acasă.

În al 4 lea caz m-a apucat tremuriciul. Fiica, întoarsă acum o săptămână din Lombardia, era în vizită la vecini. Mama, vânzătoare într-un mare magazin din Brașov, era la muncă. Tatăl, pensionar, era acasă. La 20 minute de la verificare, mama a venit repede acasă.

Nu vă pot spune ce revoltați au fost toți când i-am întrebat de ce nu respectă izolarea.

„Nu am primit nicio hârtie. Aveți dovada că am luat la cunosștință de interdicție? Suntem sănătoși, domne, nu vedeți că a trecut o săptămână și nu avem nimic? Așa, domne, am ieșit… și ce? Dacă mă enervez mă duc în tot blocul, care e problema ta acum?”.

Am chemat DSP-ul care, probabil, o sa îi sancționeze zilele acestea. Dar dezamăgirea a fost atât de mare…

Mai ales când vecinii la care fusese fata în vizită, amândoi peste 60 de ani, m-au abordat și m-au întrebat de ce facem aceste verificări, că trebuie să avem credință că totul o să fie bine și că sigur nu se întâmplă nimic… să nu mai exagerăm atât. După care vecinul s-a dus la cei aflați in izolare să bea un șpriț…”, a relatat inspectorul pe Facebook.

În cele din urmă, autoritățile au luat măsurile ce se impuneau și au amendat-o cu 20.000 de lei pe cea care a încălcat izolarea la domiciliu. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al DSP Brașov, Anca Bâtiu.

Unii pur și simplu nu înțeleg, ca și în cazul de mai jos…

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *