Florin Cîțu, cea mai bună veste pentru români: „Valul 3 a dispărut!” Ce se va întâmpla de la 1 iunie, 1 iulie și 1 august?

Premierul Florin Cîțu este de părere că, în România, valul 3 al pandemiei de coronavirus a dispărut, astfel că nu mai este nevoie de restricții dure. Ce urmează să se întâmple în următoarele luni?

Florin Cîțu, anunț oficial despre relaxarea restricțiilor

Veștile venite din partea autorităților sunt dintre cele mai bune, ceea ce înseamnă că, în această vară, mare parte din restricții vor fi ridicate, iar românii vor reveni la viața normală. Pentru că numărul de infectări cu COVID-19 este în scădere, premierul Florin Cîțu a anunțat că nu mai există motive pentru a menține restricțiile, valul 3 al pandemiei fiind încheiat.

Florin Cîțu este de părere că situația actuală se datorează campaniei de vaccinare din ultima perioadă. Întrebat dacă există riscul ca după relaxarea restricțiilor România să se confrunte cu un nou val de îmbolnăviri, premierul României a precizat că este luat în calcul și acest lucru, însă că autoritățile sunt pregătite pentru a gestiona o nouă criză în cazul în care aceasta va apărea în toamnă.

„De

la 1 iunie facem relaxări. Am prezentat un calendar al relaxărilor pentru 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ținem de el. În ședința de joi sau vineri vom avea măsuri pentru 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm și pentru celelalte perioade vom ajusta acum. Am discutat și cu cei afectați direct, vom îmbunătăți unele măsuri. Obiectivul campaniei de vaccinare e acela de a elimina pandemia, avem cifre foarte bune privind rata de pozitivare.

Accelerarea campaniei de vaccinare din ultima perioadă a avut rezultate, valul 3 a dispărut. Nu avem niciun  motiv să nu mergem cu măsurile de relaxare mai departe.(…). La orice e un risc (n.r referitor la o eventuală creștere a numărului de cazuri noi în toamnă), dar eu cred că am învățat cum să reacționăm mult mai rapid. Vreau să avem o procedură clară, ca dacă se întâmplă ceva să putem reveni rapid la spitalele Covid.

Anul trecut nu aveam vaccin. Suntem pregătiți pentru orice scenariu, dar nu cred că vom mai avea perioade ca până acum, ce am văzut până acum nu va mai fi.Acum e prima dată când avem o scădere a bolnavilor la ATI, cred că vaccinarea va funcționa.”, a anunțat premierul Florin Cîțu, potrivit digi24.ro. 

Admin