Focar de coronavirus în București! S-a întâmplat într-un cămin de bătrâni, iar trei persoane au murit deja

Un nou focar de coronavirus ia amploare și într-un cămin de vârstnici din București: 35 de bătrâni au fost confirmați pozitiv, iar 3 dintre ei au murit deja.

Șefa centrului acuză Direcția de Sănătate Publică București că a întârziat testarea, în timp ce DSP susține că a respectat protocolul și că centrul ar fi anunțat târziu cazurile.

Mai mult, unul dintre rezidenți a stat 5 zile în centru, deși fusese confirmat pozitiv. Conducerea centrului spune că Institutul Balș, unde a fost testat, a uitat să anunțe rezultatul, relatează stirileprotv.ro.

A fost o eroare umană

Spitalul a confirmat luni că a fost vorba despre o eroare umană.

Pe 11 iulie, o bătrână din centru a început să se simtă rău și a fost trimisă la Spitalul Elias.

În 24 de ore a fost confirmată pozitiv. Directoarea centrului susține că a doua zi a cerut DSP-ului testarea tuturor vârstnicilor și a personalului.

Probele au fost recoltate abia pe 15 iulie, însă DSP a decis să treacă pe lista de testare doar bătrânii de pe etajul celui infectat, adică o treime din cei peste 100 de rezidenți ai căminului.

Rezultatele au venit pe 17 iulie. 7 pacienți și 2 infirmiere erau pozitivi. Timp de 5 zile au avut contact cu restul oamenilor din clădire, rămași netestați.

Abia pe 18 iulie se fac teste și pentru ceilalți bătrâni la Institutul Matei Balș. Rezultatele sunt gata 4 zile mai tărziu.

Timp în care, din nou, nu se știe cine a avut contact cu cine. Încă 19 bătrâni sunt pozitivi, doar că în spitale nu mai sunt locuri așa că rămân în clădire o jumătate de zi.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *