Focar de coronavirus la Arctic Găeşti. Fabrica, închisă temporar. 66 de cazuri au fost confirmate

Fabrica Arctic de la Găeşti se închide, după ce în unitate au fost confirmate 66 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Toţi pacienţii sunt asimptomatici şi au fost spitalizaţi. Angajaţii intră în şomaj tehnic.

În calitate de lider al pieţei de electrocasnice din România şi de unul dintre cei mai importanţi susţinători ai economiei locale, cu aproximativ 4.000 de angajaţi, compania Arctic prioritizează sănătatea şi siguranţa acestora, a partenerilor de afaceri şi a consumatorilor.

La fabrica din Găeşti s-au confirmat 66 de cazuri de Covid-19, în urma unei proceduri de testare iniţiată de compania Arctic, după primul caz raportat pe data de 7 mai. Arctic a luat decizia de a închide fabrica, cu efect imediat”, a transmis, sâmbătă seară, compania.

Potrivit sursei citate, toţi cei confirmaţi pozitiv sunt asimptomatici şi sunt spitalizaţi, sub atenta monitorizare a autorităţilor medicale locale.

Liniile de lăzi frigorifice vor începe producţia pe data de 2 iunie, iar liniile de frigidere pe data de 25 mai. Între timp, fabrica va trece printr-un program intens de dezinfecţie.

”Toţi angajaţii fabricii din Găeşti vor intra în şomaj tehnic pentru întreaga perioadă în care liniile de producţie rămân închise, iar diferenţa până la salariul net corespunzător fiecărei poziţii va fi acoperită de Arctic. Angajaţii care au intrat în contact cu persoanele afectate au fost informaţi şi sunt în prezent în autoizolare pentru a reduce răspândirea virusului. Compania Arctic continuă să monitorizeze situaţia şi evoluţia cazurilor confirmate şi respectă toate recomandările oficiale făcute de autorităţile locale de sănătate din România”, a mai transmis compania.

„Depunem în permanenţă toate eforturile pentru a depăşi această perioadă plină de provocări cu întreruperi minime ale producţiei şi serviciilor, pentru a răspunde nevoilor societăţii şi asigurând în acelaşi timp sănătatea tuturor angajaţilor, a partenerilor de afaceri, a consumatorilor şi a comunităţilor locale.

Am iniţiat proactiv testarea ca o măsură suplimentară de siguranţă la cele deja existente în toate facilităţile noastre. Punem în aplicare o serie de măsuri stricte şi proactive, aşa cum rezultă şi din inspecţiile sanitare întreprinse şi lucrăm în strânsă cooperare cu autorităţile sanitare locale şi centrale, pentru a preveni răspândirea virusului şi a proteja sănătatea angajaţilor noştri.

Rămânem aproape şi oferim tot sprijinul nostru tuturor celor afectaţi şi familiilor lor”, a declarat Murat Buyukerk, Chief Executive Officer Arctic.

Compania a anunţat că a luat şi anterior confirmării focarului măsuri:– Angajaţii au primit toate echipamentele de protecţie necesare în lupta împotriva răspândirii Covid-19, în conformitate cu protocolul pandemic al companiei şi recomandările autorităţilor.

 

– Compania a intensificat măsurile de curăţenie şi igienă, precum şi frecvenţa igienizării în timpul zilei, inclusiv igienizarea suplimentară a suprafeţelor des utilizate.

– Kituri de igienă au fost instalate în toate punctele de trafic şi spaţiile de facilităţi, în timp ce toate zonele comune ale clădirilor şi instalaţiile sunt în permanenţă dezinfectate, inclusiv autobuzele utilizate pentru transportul angajaţilor.

– În fabrici au fost puse covoare dezinfectante la porţile de acces, precum şi camere termice pentru verificarea temperaturii.

– La depozitul de la fabrica din Găeşti au fost montate dispozitive de curăţare pentru camioanele care vin din zone cu risc ridicat.

Compania deţine cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găeşti producând până în prezent peste 36 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deţine şi singura fabrică Industry 4.0 din România şi una din puţinele din Europa, fabrica din Ulmi, Dâmboviţa, având o capacitate de producţie de 2.2 milioane de unităţi pe an.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *