FRICA DE IZOLARE” A FĂCUT-O PE O TÂNĂRĂ DE NUMAI 19 ANI SĂ-ȘI PUNĂ CAPĂT ZILELOR: ”NU A PUTUT FACE FAȚĂ UNEI LUMI ÎNCHISE DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI

Avea dor 19 ani, era chelneriță, însă plănuia să se implice în munca de voluntariat pentru a-și ajuta semenii să lupte împotriva noului coronavirus.

Totuși, tânăra Emiliy Owen – așa cum au spus și membrii familiei sale – se temea de izolare și de toate ”luptele interioare” pe care le vor duce și le duc toți cei care trebuie să respecte distanțarea socială impusă de autorități. 

Emily Owen avertizase că – în viitoarea perioadă – numărul sinuciderilor va crește foarte mult, oamenii fiind afectați de această izolare care se poate prelungi pe un termen nelimitat. Anxietatea și teama de necunoscut, de ceea ce va aduce viitorul apropiat, au repercusiuni negative a supra psihicului uman, astfel că se poate ajunge la gesturi extreme.

Familia tinerei a declarat că Emily era preocupată de pericolul reprezentat de coronavirus, dar și de „impactul izolării asupra sănătății mintale”. Totodată, părinții lui Emily au transmis că trebuie abordată cu toată seriozitatea această ”frică de necunoscut” a multor oamenii, temere care ar putea să ducă – în perioada izolării – la un val de sinucideri.

Emily Owen se înscrisese, încă de la vârsta de 12 ani, pe o listă a donatorilor de organe, iar acum trei pacienți vor beneficia de acest ”dar de viață” făcut de ea. Emily a murit în spital, pe 18 martie, după tentativsa de suicid, medicii nereușind să o mai salveze.

Puțini oameni sunt conștienți”

În mediul online au fost postate foarte multe mesaje în care oamenii și-au exprimat regretul pentru moartea tinerei.

„Atâția oameni ne-au trimis mesaje spunând cum le-a ajutat Emily prin momente grele ale lor și nu aveam habar ce impact pozitiv a avut asupra celor din jurul său”.

„Pentru mulți oameni, Emily a fost o fată cu adevărat distractivă, energică, fericită, dar doar câțiva au fost conștienți că a dus bătălii personale extraordinare”.

„Puțini oameni sunt conștienți, dar în urmă cu patru ani a fost diagnosticată cu autism cu funcționare înaltă și a avut o luptă zilnică pentru a se încadra și a se conforma normelor sociale”,  au fost câteva dintre mesajele postate în mediul online, potrivit The Sun.

Recomanda articolul si pietenilor tai!

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *