Gestul controversat făcut de Principele Nicolae și soția lui, la înmormântarea lui ÎPS Pimen FOTO

Principele Nicolae și soția sa au fost prezenți la înmormântarea Înalt Preasfințitului Pimen. Ce gest controversat au făcut cei doi în ziua în care ierarhul a fost condus pe ultimul drum?

Principele Nicole și soția sa, gest controversat la înmormântarea ÎPS Pimen

Înalt Preasfințitul Pimen a fost condus pe ultimul drum azi, 22 mai. La ora 14:00 sicriul sigilat al ierarhului a fost dus la Mănăstirea Sihăstria Putnei, loc unde a fost înmormântat.

Slujba a fost oficiată de către Părinte Mitropolit Teofan, Locțiitor de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Părinte Arhiepiscop Teodosie al Tomisului și Părintele Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care pe tot parcursul zilei au avut vocea vizibil îngreunată din cauza tragicului eveniment.

După Sfânta Liturghie, a început slujba la care au participat și Principele Nicolae și soția sa. Ceea ce i-a făcut pe mulți să se mire a fost faptul că cei doi nu purtau măși precum călugării, preoții și cei aflați la slujbă care au avut grijă să respecte toate recomandările Patriarhiei.

Doresc să adresez sincere condoleanţe Preafericirii Voastre, înalţilor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române şi membrilor Sfântului Sinod, precum şi credincioşilor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, odată cu trecerea le cele veşnice a Înaltpreasfinţitului părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Este un moment de tristeţe pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română şi pentru toţi credincioşii care s-au aflat sub înalta arhipăstorire a Înaltpreasfinţitului Pimen”
Klaus Iohannis

Sincere condoleanţe Preafericirii Voastre”

Amintim că Postul de televiziune al Patriarhiei Române a anunțat decesul Arhiepiscopului din cauza coronavius. ÎPS Pimen a fost confirmat cu COVID-19 pe data de 20 aprilie, moment în care a fost transferat d ela Spitalul Județean Suceava la Institutul „Matei Balș” din cauza simptomelor severe de pneumonie. Din păcate, la fix o lună de la testarea pozitivă a acestuia, ierarhul s-a stins din viață.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.