Guvernanții Vor Limitarea Plăților Cu Bani Cash În România

Mihai Tudose, europarlamentar din partea PSD, a abordat în recentele declarații subiectul legat de intenția guvernului de a limita tranzacțiile cash în România. În emisiunea “Proiect de țară: România” de la Prima News, Tudose a catalogat această temă ca fiind una distorsionată și comparabilă cu teorii ale conspirației, cum ar fi cele legate de “cipuri” sau “numărul diavolului”.

Afirmând că este ferm împotriva unei posibile obligativități de a folosi cardul pentru plăți, Tudose a subliniat dificultățile pe care le-ar întâmpina românii cu venituri modeste. “Dacă lucrez pentru 100 de lei, vreau ca suma să rămână integrală pentru mine, fără a fi nevoit să plătesc comisioane bancare de fiecare dată când cumpăr ceva”, a explicat el. Deși recunoaște avantajele cardului și folosește unul, Tudose insistă că utilizarea acestuia ar trebui să rămână la latitudinea fiecăruia și nu să devină o constrângere.

Cu toate acestea, el admite că tranzacțiile cash pot deschide poarta evaziunii fiscale, dar consideră că o interzicere completă a banilor lichizi este excesivă. Referitor la propunerea de a limita tranzacțiile cash la 5.000 de lei, Tudose a menționat că, deși nu ar trebui să se cumpere proprietăți majore în numerar, interzicerea completă nu este soluția. “Ce se întâmplă dacă doresc să cumpăr un teren și vânzătorul nu are cont bancar?”, se întreabă el.

În contextul discuției despre finanțe, Tudose nu a ezitat să critice actuala administrație și managementul anterior al Ministerului Finanțelor. El consideră că guvernarea PNL a fost un eșec total și că aceștia au gestionat ineficient bugetul, rezultând în deteriorarea economiei. Tudose îi descrie pe Ludovic Orban, Florin Cîțu și Dan Vîlceanu ca fiind “accidente” în guvernare, afirmând că, sub pretextul pandemiei, au gestionat incorect fondurile țării și au acumulat datorii.

În sinteză, europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, se opune ferm limitării tranzacțiilor cash și militează pentru păstrarea libertății de alegere în această privință, în timp ce oferă critici dure guvernării actuale și gestionării economiei naționale.

Admin