În ce orașe purtarea măștilor este obligatorie? Autoritățile dau amenzi usturătoare

În plină pandemie de coronavirus, autoritățile au hotărât ca, în unele orașe ale României, purtarea măștilor de protecție să fie obligatorie.

Astfel, cetățenii riscă amenzi usturătoare dacă sunt surprinși în anumite locuri fără mască. Iată în ce condiții trebuie purtată mască și care sunt orașele în care s-a dispus această măsură drastică.

În câte județe trebuie purtată masca și-n ce condiții?

Potrivit autorităților, în 7 județe din România există un pericol crescut de răspândere a noului coronavirus, motiv pentru care s-a implementat obligativitatea de a purta o mască de protecție. Bacăul este cel mai recent oraș alăturat listei de județe în care această măsură a fost implementată.

„Această măsură a fost adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău, în ședința extraordinară de astăzi, 6 aprilie 2020, la recomandarea secretarului de stat, Raed Arafat și va intra în vigoare din data de 7 aprilie.”, se arată scris într-un comunicat de presă.

Alte județe care au implementat această măsură drastică: Hunedoara, Maramureș, Galați, Iași și Suceava, Vaslui.

Ce riscă românii care sunt prinși fără mască în public

Cât despre unde anume trebuie purtată masca, răspunsul este: oriunde, în spațiile publice. Dar, în mod special, în locurile în care ar fi și alte persoane. ”Prin spații publice se înțelege spaţiile comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere, gări, autogări, etc. Pe fondul crizei de măști, nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie exclusiv măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura, important este ca ele, după folosire, să fie spălate și călcate, pentru a asigura o protecție sporită.”, se mai arată în comunicat.

Ce riscă românii dacă nu poartă masca? Amenzi de până la 500 de lei. Autoritățile din județele mai sus menționate au precizat că urmează să distribuie câte 2 măști per gospodărie. Însă, până atunci, roagă locuitorii să improvizeze și să-și creeze singuri măști ori să-și achiziționeze pe cont propriu.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.