In plină pandemie, Italia lovită de un cutremur

Italia este tot mai afectată de pandemia de coronavirus, iar la ora 00:09, pe 21 martie s-a înregistrat un cutremur de 3.1 grade pe scara Richter.

Curtremurul resimtit de multi Romani din Italia

Pe pagina noastra de Facebook zeci de romani spun ca au resimtit puternic cutremurul chiar daca acesta nu a avut o magnitudine mare.

Oamenii sunt speriati sa nu vina un seism mai mare, in contextul pandemiei panica este mare.

Italia are o zona seismică activă și ultimul mare cutremur a afectat mii de oameni.

Cutremur Italia: Peste 20 de răniți și zeci de mii de sinistrați dupa seismul din 2016

Stirea de atunci:

20 de răniți. Totodată, în jur de 28.000 de oameni au rămas sinistrați în centrul Italiei.

Premierul italian Matteo Renzi a anunțat că autoritățile vor reconstrui tot ceea ce a fost distrus de cutremur. “Vom reconstrui totul, casele, bisericile, magazinele comerciale. Tot ceea ce trebuie făcut pentru a reconstrui aceste zone va fi făcut”, a declarat premierul italian, care a precizat că țara sa “trece prin momente dificile”.

Renzi a promis că se vor depune mari eforturi de reconstrucție în anii următori, indiferent de costuri sau de posibile obiecții ale UE:

Duminică, Italia a fost zguduită de un cutremur de 6.5 grade pe scara Richter, care a afectat puternic zona centrală. Epicentrul seismului a fost localizat la 6 kilometri nord de orașul Norcia, din regiunea Umbria. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri.

Cutremurele care au afectat centrul Italiei în ultimele două luni ar putea continua, într-un efect de domino devastator, prin care un seism major duce la un altul de-a lungul sistemului de falii din Apenini, a avertizat duminică un seismolog italian, citat de Reuters.

Până în acest moment, MAE nu a identificat români răniți în cutremur, însă continuă demersurile de identificare a posibilelor victime.

“Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Bologna continuă demersurile pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii actualizate cu privire la existenţa printre persoanele afectate a unor cetăţeni români. Ambasada României la Roma a răspuns tuturor cererilor de asistenţă consulară adresate de cetăţenii români sau de membrii acestora de familie, transmise direct misiunii diplomatice şi Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate”, precizează MAE.

 

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *