Încă o țară din Europa interzice accesul românilor pe teritoriul său. Măsura se aplică din 13 iulie

Interzis pentru români! Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, vineri seară, că Lituania interzice accesul cetăţenilor români pe teritoriul său, începând cu 13 iulie.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Guvernul lituanian a hotărât ca, începând din data de 13 iulie 2020, să interzică accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenţii din România. Aceste măsuri fac obiectul unei reevaluări săptămânale bazate pe evoluţia situaţiei epidemiologice din România”, a transmis, vineri seară, Ministerul Afacerilor Externe.

Există și o excepție. Persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în ţara de reşedinţă, precum şi alte categorii specifice de persoane.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Vilnius +370 (5) 2310552.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice +370 68573238.

Admin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *